Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

ИКЕА България подкрепи проект „Светулка“ за обновяване на отделението по педиатрия във Велико Търново


Paragraph 42


ИКЕА България подкрепи проект „Светулка“ за обновяване на отделението по педиатрия във Велико Търново

ИКЕА България подкрепи проект „Светулка“ на фондация „За доброто“ за обновяване на детското отделение на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов” във Велико Търново. Компанията дари мебелно обзавеждане, декоративни елементи, осветителни тела и разнообразие от образователни играчки и творчески материали, за да осигури безопасна, функционална и предразполагаща лечебна среда. Официалното откриване на обновеното детско отделение се състоя на 27-ми февруари.

Целта на „Светулка“ е да промени средата на болнично лечение и отношението към нея, както и да мотивира всички страни в процеса да поставят в центъра детето и неговия най-добър интерес. При обновяването на педиатричното отделение във Велико Търново усилията бяха насочени към преобразяването на 13 болнични стаи в секторите за кърмачета, малки деца и юноши, за да се създадат условия, подпомагащи процеса на лечение. Обновени са също и лекарските кабинети и манипулационните. По нов начин изглеждат главният вход, фоайето и приемният кабинет. Инициативата се осъществява с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България“ и „Ротари Клуб” – Велико Търново“, а ИКЕА България допринася със създаването на благоприятна среда за бързо възстановяване и атмосфера близка до тази на дома.

“Същността на нашата дейност е да подобрим функционалността на работата в отделенията, битовите условия за пребиваване на децата и техните придружители и да създадем общи пространства за игра и социализация като чакални и детски кътове. Да създадем усещане за спокойна, цветна и предразполагаща среда, която подпомага оздравителния процес и намалява стреса и страха при децата. Дарението на ИКЕА внася именно цвят, функционалност и радост, за което сме безкрайно благодарни!”, споделя Полина Троянова, координатор на проект "Светулка".

„Ние в ИКЕА вярваме, че средата играе изключително важна роля за развитието и благополучието на децата, именно затова подкрепихме проект „Светулка“. Партньорството ни се зароди още преди да стъпим във Велико Търново с желанието да открием нов магазин, който вече е факт. Винаги сме се интересували и сме били чувствителни относно проблемите на общността, особено тези на децата, и бързо осъзнахме колко голяма роля играе проект „Светулка“ за тяхното благополучие. Като експерти в областта на обзавеждането добре осъзнаваме, че то трябва да осигурява безопасна и предразполагаща среда за най-малките, да подпомага развитието на социални и емоционални връзки чрез създаване на пространства за игра и взаимодействие, да стимулира сетивата, креативността и творчеството. Целта ни бе да създадем цялостна жизнерадостна среда, близка до тази на дома, която да направи престоят им в болницата минимално травматичен“, коментира Йоана Цонева, маркетинг мениджър на ИКЕА България.

Това е поредният мащабен проект за обновяване на детски отделения, в който ИКЕА взима участие. През 2017 г. компанията подкрепи инициативата „Малки герои“ за преобразяване на детското отделение на УМБАЛСМ „Н.И. Пирогов“ в град София, а през 2019-2020 г. и обновяването на Детска специализирана белодробна болница „Царица Йоанна“ в град Трявна.

Обратно към всички новини от агенциите