Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Sony представя FE 24-50 F2.8 G: компактен светлосилен обектив G Lens™ с бленда F2.8 и изключително оптично представяне


V+O Communication


Sony представя FE 24-50 F2.8 G: компактен светлосилен обектив G Lens™ с бленда F2.8 и изключително оптично представяне

Sony лансира на пазара своя нов компактен 35mm пълноформатен обектив с E байонет, съвместим с α™ (Alpha™) – FE 24-50 F2.8 G. Той е стандартен вариообектив с максимална бленда F2.8 в целия диапазон на приближение. Въпреки малките си размери и тегло, той постига високата резолюция и красивото боке, присъщи само на светлосилен обектив с бленда F2.8 от серията G. FE 24-50 F2.8 покрива фокусни разстояния от 24 mm до 50 mm, което позволява заснемането както на ежедневни снимки и портрети, така и на видеокадри с високо качество без неудобството от обемист корпус, тъй като компактният дизайн се побира и в най-малката чанта за обективи.

Ключови характеристики на FE 24-50 F2.8

Последните подобрения в дизайна на оптиката и механиката позволяват компактните размери, а именно - диаметър на филтъра φ67 mm, максимален диаметър 74.8 mm, дължина 92.3 mm и тегло от приблизително 400 g.

Прецизното разположение на четирите асферични лещи и двата елемента от ED (изключително нискa дисперсия) стъкло постигат ефективно намаляване на аберациите, включително и на хроматичните, което възпроизвежда ясни и детайлни изображения на всякo фокуснo разстояние от центъра до краищата на кадъра.

FE 24-50 F2.8 използва 11-ламелна кръгла диафрагма (бленда), която, заедно с оптимизирането на сферичните аберации, осигурява красивото, меко и гладко боке - запазената марка на серията обективи G.

Обективът предлага минимално фокусно разстояние от 0.19 метра  (AF) в широкия край и максимално увеличение от 0.30 x (AF) за висококачествени снимки и в близък план.

Качеството е видимо и от AF (автофокус) механизма, с интегрирани два линейни мотора, който осигурява по-висока скорост и прецизност на тихия автоматичен фокус. Обективът поддържа високоскоростни серийни снимки с AF/AE проследяване до 120 кадъра в секунда при използване с пълноформатния безогледален фотоапарат Alpha 9 III[1]. За тези, които търсят надеждни видео характеристики, обективът предлага AF проследяване при висока кадрова честота 4K 120p или FHD 240p за видео записи,[2] при които се изисква максимален контрол върху управлението на фокуса. Обективът поддържа и вграден  режим Active Mode за стабилизация на изображенията[3], позволяващ заснемане на стабилни кадри, дори при ходене. Той е съвместим и с функцията на камерите за намаляване на изместването (дишането) на зрителния ъгъл при фокусиране, което позволява висококачествени и експресивни видеоклипове[4]. Използваният MF с линейна обратна връзка дава възможност за прецизен и интуитивен контрол на ръчния фокус, който допринася за плавни кадри, с още по-богата изразителност. 

Дизайнът на FE 24-50 F2.8 е съобразен с удобството при управление, като функциите му включват  бутон за заключване на фокуса с възможност за персонализирана настройка, ринг за управление на блендата, ON/OFF клик превключвател и превключвател за избор на фокусен режим, които гарантират висока функционалност и възможност за настройка на всеки детайл. Освен това, за допълнително улеснение при работа, обективите са проектирани със защита срещу прах и влага [5] с флуорно покритие, което не позволява на праховите частици да полепват по повърхността на обектива.

Цена и наличност

Новият FE 24-50 F2.8  ще бъде наличен през април на цени от 2600 лева и ще се продава от оторизираните партньори на Sony в България.

Във фотографският хъб на Sony за Европа можете да намерите ексклузивни истории, видеоклипове и вълнуващо съдържание, заснети с най-новите фотоапарати и други продукти на Sony. Той е достъпен на 22 езика – в него се публикуват новини за продукти и конкурси, и редовно се обновява и списък със събития на Sony за всяка държава.

Продуктово видео за новия FE 24-50 F2.8 можете да видите тук: https://youtu.be/UZTPZoIfVfk  

За повече информация относно FE 24-50 F2.8, посетете: https://www.sony.bg/electronics/e-bayonet-obektivi/sel2450g  

 
[1] Условия на изпитване на Sony. Максималната кадрова честота при серийни снимки може да бъде по-ниска при определени снимачни условия. Скоростта на серийното заснемане във фокусни режими AF-C може да е различна в зависимост от използваните обективи. Посетете интернет страницата за поддръжка на Sony за повече информация относно съвместимите обективи.
[2] В зависимост от използвания фотоапарат.
[3] Само за съвместими модели.
[4] Вижте повече информация за съвместимите модели фотоапарати на: https://www.sony.net/dics/breathing/

Когато тази функция е включена [ON], могат да настъпят леки промени в зрителния ъгъл и качеството на изображението. Възможно е да не се постига ефективна компенсация във всяка ситуация.
[5] Не се гарантира 100% защита срещу прах и влага.

Обратно към всички новини от агенциите