Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Как масажите могат да подобрят здравето ни след празниците?


3CON


Как масажите могат да подобрят здравето ни след празниците?

Празничният сезон, рекламиран като време за веселие, забавление и семеен уют, често кара много от нас да се подлагат на голямо количество стрес. Готвенето, почистването, посрещането на гости, както и работата до късно, за да си осигурим време за почивка, се натрупват под формата на стрес, който може да се прояви по различни начини – от болки в тялото и главоболие до безсъние и тревожност. С отминаването на празниците става наложително да отделим време за себе си и да предприемем мерки за справяне с последиците от стреса.

Стресът и неговото въздействие

Докато стресът е естествена реакция, предназначена да помогне на тялото да се справи с външни предизвикателства, той може да причини проблеми за цялостното здраве. От сърдечно-съдови проблеми до нарушена имунна функция, стресът не бива да се пренебрегва. Периодът след празниците често носи уникален набор от стресови фактори, които налагат използването на ефективни механизми за справяне с него.

 

Масажната терапия като многостранно решение

Масажите, почитани във времето заради техните терапевтични ползи, предлагат многостранен подход за справяне със стреса след празниците. Масажните столове са проектирани да имитират техниките, използвани в традиционната масажна терапия. Те обикновено предлагат разнообразни масажни техники, нива на интензивност и работа, фокусирана в различни области. Въпреки това, когато за първи път масажните столове биват разработени, се смята, че използването им е свързано само с почивка и релаксация. Масажните столове със сигурност постигат тази цел, но могат да направят и много повече.

Изследванията показват, че масажите играят ключова роля за намаляване както на психологическия, така и на физическия стрес чрез понижаване на сърдечната честота, кръвното налягане, нивата на кортизол („хормона на стреса“) и инсулина. По време на масаж освобождаването на серотонин и допамин допринася за способността на тялото да се бори с краткосрочния или хроничния стрес.

 

Ползите за здравето

Най-новото поколение масажни столове включва функции, които позволяват предоставянето на изключителни ползи за здравето. Масажният стол FOCUS III е отличен пример в областта на уелнес технологиите. Освен 6 масажни техники и 15 автоматични масажни програми, съобразени с различните здравословни нужди, моделът предлага и високо ниво на персонализираност.  Чрез иновативна система за сканиране, този модел следи жизненоважни показатели за здравето, включително сърдечна честота, оксигенация на кръвта и индекс на умора. Това наблюдение на здравето в реално време гарантира, че всяка масажна сесия е съобразена със специфичните изисквания за благополучие на потребителя.

Личната грижа, особено при управлението на стреса, трябва да е от първостепенно значение, дори по време на празничния сезон. Интегрирането на усъвършенствани технологии в уелнес рутината ни предлага съвременно решение за облекчаване на стреса. Докато се сбогуваме с празничната суматоха, възприемането на тези подходи може да проправи път за по-здравословно и по-спокойно начало на новата година.

KOMODER се превръща в лидер в продажбата на масажни столове на европейския пазар. Първоначално разпространявайки реномирани марки, успехът на KOMODER се крие в ангажимента към взаимоотношенията с клиентите, устойчивостта и разработването на качествени продукти. Тяхната визия е да направят трансформиращите масажни изживявания достъпни за всички, а мисията им се съсредоточава върху подобряването на благосъстоянието на клиентите чрез най-съвременни дизайни, ориентирани към потребителя. С ценности като почтеност, справедливост, ангажираност, качество, иновация и работа в екип, KOMODER променя пейзажа на здравето и релаксацията в глобален мащаб.

Обратно към всички новини от агенциите