Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Защо частно образование? Инвестиция в бъдещето! Първи информационен форум на частното образование


KNOW YOUR BRAND


Защо частно образование? Инвестиция в бъдещето! Първи информационен форум на частното образование

Защо частно образование? Инвестиция в бъдещето! Първи информационен форум на частното образование

20 януари, събота, от 10:30 ч., онлайн


Личният пример е мощен инструмент за вдъхновение и мотивация. Срещаме го в училище, в семейството, сред общността и приятелите. Учителите, които съчетават отличните си учебни умения с вдъхновяващ личен пример, създават образователна среда, в която децата се чувстват стимулирани и подкрепени.


Първият онлайн информационен форум на частното образование представлява иновативен формат, проектиран от Българската асоциация на частните училища, със стремежа да събере водещи фигури от образователната общност. 


Целта е се подкрепи и насърчи конструктивен диалог между родители, студенти, партньори и частните образователни институции, предоставяйки възможност за обмен на вдъхновяващи идеи и успешни практики. Чрез този виртуален форум ще имате възможност не само да научите повече за едни от най-добрите методологии на обучение в частното образование, но и да се запознаете в детайл с иновациите, които се прилагат в частните учебни заведения. Те са генератора в образователната система от създаването им до наши дни.  Информационният обмен за успешни авторски програми, особено в ранното детско развитие, е от решаващо значение за постигане на високи стандарти в частното образование.


Този поток на знания и опит  утвърждава образователната общност и допринася за по-ефективния отговор на динамиката и предизвикателствата пред бъдещето на образованието.


В събитието ще участват частни детски ясли, градини, училища и гимназии от цялата страна. Темите, които ще бъдат засегнати и разгледани в конструктивен диалог по време на Форума, са:


Панел 1: Частни детски ясли

  • Ролята на детските ясли в ранното детско развитие;
  • Значение на активното родителско участие и информираност;
  • Ролята на социални и емоционални умения в развитието на детето;

Панел 2: Частни детски градини

  • Образователни процеси и иновативни образователни технологии в ЧДГ;
  • Политиките на ЧДГ за съхраняване на българската култура, традиции и ценности в образователния процес;
  • Как инвестицията в ранното детско развитие влияе на бъдещия успех на децата?;

Панел 3: Частни училища и гимназии

  • Как да се развиват вътрешната мотивация, творчеството, креативността и логическото мислене у учениците?; Високите рейтинги на училищата и стандартизираните изпити - водят ли наистина ученика към успех?; Индивидуализация на образованието: Специфични нужди на учениците; Подготовка за бъдеще; Как училищата се адаптират към бъдещи предизвикателства, включване на иновации?;

В събитието ще участват и официални гости и представители - проф. Арсова, водещ академичен представител в сферата на специалната педагогика и в частност на педагогиката на зрително затруднените в СУ " Св. Климент Охридски" , проф. Сергей Игнатов д.н. - Египтология, Нов Български Университет, г-жа Наталия Митева, Заместник-министър на образованието и науката. Първият информационен форум на частното образование се провежда в напълно безплатен формат, но изисква предварителна регистрация. Датата на провеждане е 20 януари, събота, а началният час, в който стартира, е 10:30 ч.


Повече информация и допълнителни детайли може да откриете на официалната страница на Форума, както и в социалните мрежи на Българската асоциация на частните училища.

 

Обратно към всички новини от агенциите