Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Acer разширява поддръжката набор от инструменти за SpatialLabs разработчици, позволяващи стереоскопични 3D изживявания


Смаркетинк


Acer разширява поддръжката набор от инструменти за SpatialLabs разработчици, позволяващи стереоскопични 3D изживявания

 Acer обяви разширяване на инструментите за разработчици за водещата си технология SpatialLabs™, което предоставя повече възможности за създаване на стереоскопични 3D изживявания без очила. С поддръжката на плъгина Unity разработчици от различни индустрии и практики могат да използват устройствата SpatialLabs Pro при създаването на триизмерни проекти и приложения. Изпълнимият модул за Acer OpenXR на Acer за SpatialLab е преминал успешно стриктното изпитване за съответствие с OpenXR. В допълнение Acer SteamVR Bridge отключва потенциалът на стерео 3D творения за разработчиците на VR приложения, за да им осигури още по-завладяващи процеси при използване на устройствата SpatialLabs Pro.
 
Програма за разработчици: Плъгин Unity
Acer стартира поддръжката на плъгина Unity, като заедно с Unreal предлагат широк достъп за повече създатели в различни области, включително образование, архитектура, строителство, медицина и др. Като широко използвана платформа за генериране на стереоскопично триизмерно съдържание и приложения, повече професионалисти могат да се възползват от съществуващите инструменти и вертикали на Unity. Всички те помогнат за представянето на моделите в реалистичен 3D вид на устройствата Acer SpatialLabs Pro без да са необходими очила.
 
Acer OpenXR Runtime
Acer успешно постигна съответствие за своя изпълним модул OpenXR, което прави устройствата SpatialLabs Pro съвместими с OpenXR. Като дългогодишен член и сътрудник на работната група Khronos OpenXR, Acer приема отворените стандарти и се ангажира с изграждането на достъпна екосистема за хардуерните си решения. Последният важен етап за Acer е от полза за общността на разработчиците на разширена реалност (XR), тъй като разкрива допълнителни възможности за избор на устройства, с които да демонстрират своите творения с висока разделителна способност, без очила и стереоскопично 3D. Създателите на съдържание и приложения могат да се възползват от синергията на междуплатформения, високопроизводителен API на OpenXR за по-бързи иновации и богатия опит на Acer в предоставянето на поглъщащи стереоскопични 3D визуализации чрез своето решение SpatialLabs. Изпълнимият модул за Acer OpenXR е достъпен за потребителите на устройствата Acer SpatialLabs Pro, които могат да използват съвместими с OpenXR приложения като Autodesk VRED и Blender.

Acer SteamVR Bridge
С наличието на патентования драйвер SteamVR Bridge на Acer разработчиците на VR приложения, вариращи от виртуални обиколки до художествени изложби и образователно съдържание, могат да конвертират своите творения с устройствата SpatialLabs Pro на Acer. Така те предоставят на потребителите завладяващи изображения и яснота, без да се нуждаят от нищо повече. Потребителите на устройствата SpatialLabs Pro могат също така да използват Acer SteamVR Bridge с NVIDIA Omniverseтм .Съчетанието предлага рационализиране на работните процеси и подобрява възможностите за гледане на стерео 3D проекция на сложни графики, визуални ефекти и симулации.

Разгледайте специалния сайт за разработчици на SpatialLabs™ и открийте повече информация за актуализации, полезни документи и инструменти. Посетете Acer’s press kit за продуктови снимки и спецификации, елате на Computex press room за още обявления и новини.
 

Обратно към всички новини от агенциите