Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Хидратацията е ключовата съставка при грижата за кожата през лятото


M3 Communications Group, Inc.


Хидратацията е ключовата съставка при грижата за кожата през лятото

- ПРЕОБЛАВАЩ ПРОЦЕНТ ОТ ПОТРЕБИТЕЛИТЕ ПИЯТ ЗНАЧИТЕЛНО ПО-МАЛКО ВОДА НА ДЕН ОТ ПРЕПОРЪЧАНОТО КОЛИЧЕСТВО ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ ИНСТИТУТ ПО ХИДРАТАЦИЯ -

Повечето възрастни не се хидратират съобразно препоръчителното ниво от 8,5 чаши вода на ден. Всъщност множество проучвания сочат, че 75% от възрастните в САЩ страдат от хронична дехидратация, пиейки средно само 2,5 чаши на ден. Неизбежно това повлиява на работоспособността, концентрацията и здравето. Хидратацията е ключова и когато става дума за външния вид на кожата и грижата за нея през горещите месеци. 

Въпреки, че променливото време все още не е казало последната си дума и продължава да ни изненадва с дъждове и рязка смяна на температури, лятото е вече тук и това изисква смяна в рутината. Експертите на шведската beauty-tech компания са подготвили няколко съвета как да събудите кожата си от зимния сън и да я възстановите от непостоянните пролетни температури, за да може тя да сияе и разцъфти през летните месеци.

1. Сияние и хидратация
На всички ни е известно колко е важна хидратацията. Особено след като сме излагали кожата си на екстремни температурни промени, една стабилна доза H2O отвътре и отвън би била като истински спасител за нея. Първа, задължителна стъпка е стандартният прием на 2 литра вода на ден. За постигането на тази цел могат да помогнат специалните мобилни приложения или модерните, напоследък, разграфени бутилки, които дават възможност на потребителя да следи количеството изпита вода. 

На следващо място си струва да се инвестира в хидратираща козметика. Един добър подхранващ крем може да не е достатъчен, затова е препоръчително да добавите в рутината си хидратиращи маски. FOREO със своето усъвършенствано устройство UFO 2™ е идеален помощник в това отношение. Благодарение на трансдермалните си звукови пулсации, уредът помага за проникването на есенциите от маската  в дълбоките слоеве на кожата. Лечебните LED светлини (които могат да бъдат персонализирани в приложението FOREO), както и крио- и термотерапията на UFO 2™ осигуряват охлаждане, което стяга, и загряване, което релаксира. По този начин UFO 2 се превръща в най-добрият приятел на сияйната кожа. Процедурата с него отнема само 90 секунди, а хидратиращите ефекти са видими веднага.

2. Слънцезащита 
Всички говорят за слънцезащитата – от дерматолозите в клиниките до „бюти“ инфлуенсърите в Instagram и TikTok. Всичко това не е без причина – слънцезащитата е една от най-важните стъпки в рутината ни. Въпреки, че тя трябва се използва ежедневно, а не само, когато сме изложени на слънце през лятото, много от потребителите забравят да го правят през другите сезони. Така, че сега е идеалното време да извадите слънцезащитата от шкафа и да я добавите към ежедневната си грижа за кожата, ако вече не сте го направили – особено, ако сте използвали козметика с киселини или ретинол през последните месеци. Високият фактор слънцезащита ще осигури на кожата необходимата защита от вредните UV лъчи. 

Противно на разпространените митове, дните, когато слънцезащитните продукти оставяха бели следи, са отминали. В днешно време на пазара има много марки, от по-бюджетни до по-скъпи, които стоят чудесно под грима и изглеждат страхотно върху кожата. Сред фаворитите на FOREO е Altruist.

3. Масаж
След зимата кожата на лицето често е не само бледа, но и отпусната. Сякаш ѝ липсва енергия. Първите признаци на стареене са по-видими. Именно тогава, масажът на лицето е от полза. В зависимост от това дали искате да се оставите в ръцете на професионалисти или сами да се погрижите за кожата си, има няколко варианта. Най-популярна е техниката Гуа Ша, която стимулира кръвообращението и връща сияйния вид на кожата. 

От по-усъвършенстваните методи, които може да се прилага в дoмашна обстановка е още BEAR™ на FOREO – домашен масажор, работещ с микротокова технология. Защо е ефективен? Защото, благодарение на технологията си, той стимулира 69+ мускула на лицето и шията, а чрез видеата в приложението на FOREO потребителят може да се запознае с процедурата стъпка по стъпка, така че дори и по-неопитните да се справят с нея. Микротокът, който се използва и в естетичната медицина, помага за минимизиране на двойната брадичка, оформяне на контура на лицето и борбата с бръчките. A BEAR™ от FOREO има най-добрите показатели на пазара и е добра инвестиция и идея за подарък за любим човек. 

Можете да откриете устройствата на FOREO, които ще ви помогнат да постигнете свежа и сияйна кожа за летния сезон, при официалните партньори на марката, като Notino.bg, ZlatnaRibka.com, Arlen.bg, Answear.bg, Xpertbeauty.bg, Makeup.bg.

За да научите повече за най-иновативната марка в света на технологиите за красота и най-новите продукти на FOREO, посетете foreo.com или последвайте @foreo_official в Instagram.

Обратно към всички новини от агенциите