Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

LAVAZZA ПРИЛАГА СВОЯТА СТРАТЕГИЯ ЗА УСТОЙЧИВО РАЗВИТИЕ НА РОЛАН ГАРОС


Chapter 4


LAVAZZA ПРИЛАГА СВОЯТА СТРАТЕГИЯ ЗА УСТОЙЧИВО РАЗВИТИЕ НА РОЛАН ГАРОС

Париж, 6 юни 2023 г. – Lavazza Group, една от водещите компании на кафе сцената в света и официално кафе на Ролан Гарос, избра престижния френски турнир, за да представи своята визия за растеж и най-новите си резултати в посока устойчивост.

 

Вдъхновяващата атмосфера, осигурена от Големия шлем на Франция, с който Lavazza споделя ценности като стремеж към високи постижения, иновации и ангажимент за устойчивост от 2015 г. насам, отново е стратегическа платформа за споделяне на кафе изживявания и представяне на най-значимите продукти и проекти на Групата.

 

„Днес, за девета година, се завръщаме на този престижен турнир във Франция, която продължава да бъде един от най-важните пазари на Групата“, каза новият Председател на Групата Джузепе Лаваца. „Продължаваме процеса на интернационализация, който за малко повече от десетилетие доведе до удвояване на продажбите на компанията, като 70% от приходите сега идват от чужбина, и нарастващ фокус върху икономическата, социалната и екологичната устойчивост.“ 

 

Групата отчете отлични резултати през 2022 г. с ръст на приходите от 17,6% в сравнение с 2021 г., благодарение на ефективна стратегия за интернационализация, в която Франция е водеща с нови придобивания, и непрекъснат поток от иновации, отразяващи интегрирането на ESG критериите в бизнес модела на компанията.

 

LAVAZZA И УСТОЙЧИВО РАЗВИТИЕ НА РОЛАН ГАРОС: НАЙ-НОВИТЕ ЕКОЛОГИЧНИ И СОЦИАЛНИ РЕЗУЛТАТИ ОТ ДОКЛАДА ЗА УСТОЙЧИВО РАЗВИТИЕ ЗА 2022 Г.

 

98% от кафето, произведено от Групата, се произвежда с възобновяема енергия;
25 милиона евро са инвестирани в посока на устойчиво опаковане до 2022 г.;
66% от опаковките, използвани от цялото продуктово портфолио на Групата, вече могат да се рециклират, като целта е 100% до 2025 г. в съответствие с нашата Пътна карта за устойчиво опаковане;
над 89% от отпадъците, генерирани от производствените предприятия, се оползотворяват и рециклират;
97% от растителните отпадъци от преработката на кафе в италианските заводи се превръщат в торове.
 

С формирането на Фондация Lavazza през 2004 г., Групата започна да дава структура на своя ангажимент към социална, екологична и икономическа устойчивост, която започна с подкрепа за общности, произвеждащи кафе чрез измерими проекти (33 към момента), които облагодетелстват повече от 180 000 производители на кафе в 21 държави на три континента. Чрез сътрудничество с участници от местната общност, Фондацията има за цел да подобри добивите и качеството на производството на кафе, да насърчи предприемачеството сред производителите и да подобри условията им на живот, като в същото време оценява труда на жените и интегрира новите поколения.

 

LA RESERVA DE ¡TIERRA! КУБА: НА РОЛАН ГАРОС LAVAZZA РАЗКАЗВА ИСТОРИЯ ЗА СЪВРЕМЕННАТА УСТОЙЧИВОСТ

 

La Reserva De ¡Tierra! Куба, съвременно устойчиво изживяване с кафе, е един от резултатите от екологичния и социален ангажимент на Lavazza.

 

В Куба през 2018 г. Lavazza Group стартира програма за устойчиво развитие чрез фондация Lavazza в сътрудничество с кубинското Министерство на земеделието, GAF (Grupo Empresarial Agroforestal) и AICEC Torino (Agenzia di Interscambio Culturale ed Economico con Cuba) с две цели. Първо, за съживяване на отглеждането на кафе в страната, което беше драстично съкратено от експлоатацията и обезлесяването в края на 19-ти и началото на 20-ти век, като по този начин допринесе за текущата програма за повторно залесяване. Второто е да се възстанови качеството на кубинското зелено кафе до нивата на превъзходство, които са го направили световноизвестно, като по този начин се създаде споделена стойност по веригата, като се започне с подобрения на социално-икономическите условия на местните общности на производители на кафе и със специален фокус върху жените и младите хора.

 

„Това е един от най-важните проекти, които Фондация Lavazza е предприела от създаването си през 2004 г. Благодарение на изключителните усилия и колективния ангажимент на много участници, програмата успя да възобнови, започвайки от нула, един от най-старите центрове за производство на качествено кафе. Инициативата има за цел да съживи кубинското производство, което беше изчезнало преди много години, но остана легендарна утопия в съзнанието на онези, които го познаваха, като нас – компания в бизнеса с кафе повече от 125 години“, заключи Джузепе Лаваца. 

 

Тази програма за устойчиво развитие доведе до формирането на кубинска икономическа асоциация в подкрепа на структурното развитие във веригата за производство на кафе, така че една индустрия, която беше в латентно състояние през последните години, да може да реализира пълния си потенциал. Това е и произходът на новата La Reserva De ¡Tierra! Куба, който съдържа зърна, отглеждани от 170 фермери в провинциите Сантяго и Гранма, които Фондацията е включила в проекта. Историята на това кафе е напълно проследима в интерес на прозрачността, като е гарантирана от интегрирана блокчейн технология, която също така дава на потребителите достъп до изчерпателна информация за веригата на доставки и продукта, от плантацията до чашата.

 

Синергичната работа на Lavazza Group с местните власти, участващи в дейностите на Фондацията, доведе до комбинация, която се грижи за фермерите, насърчава ролята на жените и младите хора и помага на околната среда по отношение на опазването на горите и споделянето на добри земеделски практики. Всичко това подобрява качеството на кафето и социално-икономическите условия на общностите, произвеждащи кафе.

 

В заключение, в сложен екологичен и социален контекст като този на Куба, технологичните иновации също играят ключова роля в подпомагането на фермерите да се справят с въздействието на изменението на климата върху особено уязвима култура като кафето. Благодарение на технологичните системи, въведени като част от проекта на Фондацията, в момента има постоянен мониторинг на условията в насажденията – от температурата на въздуха до натрупването на дъждовна вода и от скоростта и посоката на вятъра до влажността на почвата, като по този начин помага на фермерите бързо да използват най-подходящите техники, за да запазят производството на кафе.

 

 

 

 

 

 

 

 

За Lavazza Group

Lavazza, основана в Торино през 1895 г., е собственост на семейство Lavazza от четири поколения. Днес Групата е един от водещите играчи на глобалната кафе сцена с оборот от над 2,7 милиарда евро и портфолио от топ марки, които водят на съответните пазари, като Lavazza, Carte Noire, Merrild и Kicking Horse. 

Тя е активна във всички бизнес сектори и има операции на 140 пазара, с 8 производствени предприятия в 5 държави и над 5500 сътрудници по целия свят. Глобалното присъствие на Групата е резултат от над 125 години растеж и повече от 30 милиарда чаши кафе Lavazza, произвеждани всяка година, са свидетелство за забележителна история на успеха, с цел да продължи да предлага възможно най-доброто кафе във всички форми, като се фокусира върху всеки аспект от веригата за доставки, от избора на суровината до продукта в чашата.

Lavazza Group прави революция в културата на кафето, като инвестира непрекъснато в научноизследователска и развойна дейност: от интуицията, белязала най-ранния успех на компанията - сместа кафе - до разработването на иновативни решения за опаковане; от първото еспресо, отпито в космоса, до десетките индустриални патенти. Способността да изпреварваме времето се отразява и във фокуса върху устойчивостта - икономическа, социална и екологична - която винаги е била еталон за насочване на корпоративните стратегии. „Събуждане за по-добър свят всяка сутрин“ е корпоративната цел на Lavazza Group с цел създаване на устойчива стойност за акционерите, сътрудниците, потребителите и общностите, в които работи, съчетавайки конкурентоспособност със социална и екологична отговорност.

Обратно към всички новини от агенциите