Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Концерт „Приключения с кораб“ през юни в Лятна програма на Столична община


Сдружение Алтернативен свят Оренда


Концерт „Приключения с кораб“ през юни в Лятна програма на Столична община

Вдъхновени от срещите си с децата артистите Маргарита Петрова – актриса и драматург, Здравка Кантарева – художник и сценограф и Милена Великова – композитор и музикант създават интерактивни концерти за деца и родители с приключенска история, съчетаваща литературно, театрално, музикално, изобразително и приложно изкуство.

Трима приключенци поемат на пътешествие, за да изследват непознати земи. Следвайки порива на своето сърце, те достигат до чудат и непознат остров, където преминават вълнуващи препятствия, срещат странни и весели същества и накрая дори стават почетни гости на кралски купон. Какви тайни крие този остров с изненади ще разкрият вълшебните картини от концерта „Приключения с кораб“. Предстоящите срещи на героите с децата и техните родители са част от Лятна програма на Столична община.

Как се създава декорът и музиката за куклен музикален спектакъл? След всяко представление и концерт децата ще участват в творческото ателие на сценографа Здравка Кантарева. Тя ще въведе публиката в магичния свят на куклите и всеки ще създаде собствен герой – плоска кукла с движещи се крака и ръце. В музикалните ателиета на Сдружение за изкуство и култура „Мюзик Плей“ децата ще свирят на пиано и цигулка.

 

Датите на предстоящите концерти са:

-          Концерт „Приключения с кораб“ и творчески ателиета – 14 юни 2023 г. (сряда) от 17:30 ч. на пл. Славейков;

-          Концерт „Приключения с кораб“ и творчески ателиета – 20 юни 2023 г. (вторник) от 17:30 ч. в кино Кабана (пл. НДК).

 

Продължителността на концертите е 50 мин.

Продължителността на творческите ателиета е 40 мин.

 

Facebook събитие за 14.06.2023 г.: Концерт за деца “Приключения с кораб” | Facebook

Facebook събитие за 20.06.2023 г.: Концерт за деца “Приключения с кораб” | Facebook

 

Събитията се реализират с финансовата подкрепа на Столична община –„ Лятна програма“ и с партньорството на кино „Кабана“, Сдружение за изкуство и култура „Мюзик Плей“ и Сдружение „Алтернативен свят Оренда“. Проектът е част от Лятната програма на Столична община.

Обратно към всички новини от агенциите