Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Световен лидер стартира уникален детски конкурс „Защо България?“ по случай 25 години от началото на дейността си в България


M3 Communications Group, Inc.


Световен лидер стартира уникален детски конкурс „Защо България?“ по случай 25 години от началото на дейността си в България

Конкурсът на BTL Industries с награден фонд от 10 хил. лева ще оцени най-обещаващите таланти в областите музика, литература и визуални изкуства

BTL Industries, лидер в производството на електронна медицинска апаратура, стартира специален конкурс за млади таланти „Защо България?“. Проектът е по повод 25-годишнината на компанията у нас и ще отличи най-изявените деца в сферите музика, визуални изкуства и литература. В конкурса могат да участват деца от цяла България на възраст от 4 до 18 години, като изпратят своите творби на тема „Защо България?“ до 1 септември 2023 г. на имейл whybg@btl.bg или чрез куриер на адрес гр. Пловдив, бул. „Пещерско шосе“ 30. Конкурсът цели да създаде платформа за развитие на талантливи български деца, да поощри техния потенциал и да ги възпитава на любов и гордост към родината и нейните традиции.

Големите награди в конкурса „Защо България?“ ще бъдат 3 ваучера по 2000 лева, които са предназначени за сбъдване на творческите мечти на тримата победители. Жури от доказани експерти в сферите музика, визуални изкуства и литература ще оцени всички кандидатури и ще избере трите най-отличителни творби в конкурса – по една от всяка област, чиито автори ще бъдат отличени на специална церемония през октомври с голямата награда.

BTL Industries организира конкурса „Защо България?“, за да покаже безкрайните възможности за развитие в страната, както и да мотивира младото поколение да остане и да допринесе за просперитета и промяната в България. Водещата компания в областта на иновациите вече 25 години се ангажира да подкрепи и насърчи младите таланти, които имат потенциала да променят света около нас.

Категориите в конкурса „Защо България?“ – музика, литература и визуални изкуства, са специално селектирани, като сфери, в които деца от всяка възраст могат да демонстрират и изразят най-добре талантите си. Участниците в категорията „Музика“ ще могат да кандидатстват със свои авторски музикални композиции, изпълнения или аранжименти, които отразяват тяхната любов към музиката и връзката им с България. В категорията „Литература“ младите таланти могат да изпратят свои стихотворения, разкази, есета или други литературни творби, които изразяват техните възгледи за България, защо им харесва да живеят тук и нейното значение за тях, а за категорията „Визуални изкуства“ участниците могат да изпратят свои рисунки, живопис или скулптури, снимки или видеа, които предават уникалния им талант.

Експертното жури ще оцени всеки проект въз основа на критериите: креативност, оригиналност на идеята, следване на темата на конкурса, изразителност и умение на участника да представи своя талант и да въздейства с нея. 

Срокът за изпращане на кандидатури е до 1 септември 2023 г., като всички желаещи могат да изпратят своите проекти и заявки както като дигитален файл по имейл, така и по пощата или куриер до офиса на BTL Industries в Пловдив. Препоръчително е всички дигитални файлове, които са по-обемни, да бъдат качени на интернет платформа за споделяне като WeTransfer, pCloud, Google Drive, Dropbox и др.

За повече информация относно конкурса, моля, посетете Facebook страницата на BTL Industries, уебсайта или пишете на имейл whybg@btl.bg. Пълните правила и общите условия на конкурса можете да прочетете тук.

Обратно към всички новини от агенциите