Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Дигитализиране на услугите в общините


EYES Association


Дигитализиране на услугите в общините

В рамките на проект „Дигитална демокрация в действие“ , финансиран по Оперативна програма „Добро управление“  БТПП проведе проучване в цялата страна за установяване нивото на дигитализация на общинските услуги, предизвикателствата и възможностите пред дигиталната трансформация в полза на гражданите и бизнеса. В проучването взеха участие представители на 118 общини, 109 представителя на бизнеса и 101 граждани от малки населени места.

Сред направените заключения и препоръки основно място заема необходимостта от по-голяма информираност на гражданите за предоставяните от съответната община услуги и за тяхното обучение за ползване на тези услуги. От особена важност е и осигуряването на допълнително финансиране на общините за обучение на общинските служители в малките населени места, както и за осигуряване на свързване на Единния портал за предоставяне на електронни услуги с деловодните системи на общините.

БТПП предлага да бъде изготвен механизъм за участието на гражданското общество в определянето на приоритетите в дигитализацията на общинските услуги.

Резултатите от проучването и анализа са публикувани на интернет страницата на БТПП.

Обратно към всички новини от агенциите