Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Българският стартъп за бижута Taylor & Hart получи финансиране от £3,5 млн.


New Moment New Ideas


Българският стартъп за бижута Taylor & Hart получи финансиране от £3,5 млн.

Taylor & Hart, дигитално ориентираната компания на българина Николай Пирянков, която създава персонализирани бижута, обяви, че получава финансиране от 3,5 млн. британски лири от Virgin Money, Active Partners и частната инвестиционна платформа Seedrs. Инвестицията ще подкрепи намеренията на Taylor & Hart да доразвие своите иновативни технологични процеси и да постигне международен растеж с по-голяма разпознаваемост, като в същото време продължи да използва скъпоценни камъни и материали с автентичен и етичен произход.

През последните години клиентите задават нови изисквания към бижутерския бизнес и най-вече по отношение на годежните пръстени. Цената вече не е толкова определяща, за сметка на дизайнерските пръстени с уникална изработка. Желанието за персонализиран подарък стимулира онлайн пазаруването, като онлайн търсенето расте с 15% на годишна база. Представителите на GenZ подчертано държат на информираното пазаруване. Нарастващият стремеж към устойчивост обръща внимание върху произхода на скъпоценните камъни и ускорява растежа на синтезираните диаманти. За миналата година лабораторно отгледаните камъни представляват 10% от глобалните продажби на диамантени бижута, за разлика от само 2% през 2018 г. Заради променящите се потребителски нагласи, потенциалът на т.нар. „етични марки“ е огромен.

Taylor & Hart привлича клиенти, които се придържат към етичните стандарти и едновременно с това са завладени от технологиите. Компанията предлага прозрачен, дигитален процес на съвместно планиране, който позволява на клиентите сами да проектират годежен пръстен по устойчив начин. Taylor & Hart е една от първите компании в света, която използва блокчейн за проследяване на всяка стъпка по пътя на диаманта. По този начин се доказва произходът и се гарантира прозрачност. Същевременно компанията отбелязва ръст с над 200% на годишна база на продажбите на лабораторно синтезирани диаманти в портфолиото си.

От стартирането си през 2014 г. Taylor & Hart превзема пазара на бижута със стабилен Индекс на потребителската лоялност (NPS) надвишаващ 85 и годишни приходи от над £10 млн. През 2022 г. компанията спечели приза Jewellery Team of the Year на най-престижните награди в бранша Professional Jeweller Awards.

Финансирането ще бъде използвано за стимулиране на растежа на компанията, така че тя да продължи развитието си до лидер на пазара за персонализирани годежни пръстени. С екип от 65 души в четири държави, сред които и България, и клиенти в Обединеното кралство, САЩ и Европа, Taylor & Hart ще се фокусира върху разширяването на международно си присъствие, изграждането на бранда и развитието на технологичната си платформа.

„Taylor & Hart е създадена, за да трансформира непрозрачния и консервативен начин на пазаруване на пръстени, като комбинира възможността за нашите клиенти да създават уникални и значими бижута, предназначени да се предават през поколения, с една революционна мултиканална услуга и отлично потребителско преживяване. Щастливи сме, че Virgin Money и широкият кръг инвеститори ни подкрепят в този нов кръг финансиране, заедно с продължаващата подкрепа от нашия водещ инвеститор Active Partners. Този следващ етап на растеж е наистина вълнуващ, тъй като работим за изпълнение на нашата мисия да станем световен лидер в изработката и продажбата на персонализирани годежни пръстени“, заяви Николай Пирянков, основател и изпълнителен директор на Taylor & Hart.

***

Компанията е основана в Лондон през 2013 г. от Николай Пирянков и Шейн Хънт и вече 10 години изработва бижута по поръчка чрез собствен дизайнерски подход. Диамантите са класифицирани от Gemological Institute of America (GIA). Всички скъпоценни камъни са с етичен произход. Компанията притежава собствени магазини в Ню Йорк и Лондон, а консултантите на Taylor & Hart са на виртуално разположение на всеки бъдещ клиент от всяко кътче на света. 

 

Обратно към всички новини от агенциите