Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Lavazza представя рецепта за свеж пролетен коктейл с кафе


Chapter 4


Lavazza представя рецепта за свеж пролетен коктейл с кафе

Пролетта пристигна, но има нужда от напомняне за очакваните от нея нови цветове и по-високи температури. С нетърпение очакваме дните за разходка по улиците или за наслаждаване на свежи напитки на открито с приятели през уикенда или след работа. За да отпразнува новия сезон и да насърчи моментите на споделяне и приятелство между хората, Lavazza разработи специална вкусна рецепта за свежо изживяване, което чрез цветовете и съставките си е посветено изцяло на пролетта.

 

Благодарение на пикантния си аромат, рецептата за коктейл с кафе ще Ви покани да започнете своето пътешествие и да се потопите напълно във вкусовете и цветовете на новия сезон. Специално създаден от експертите на Lavazza, ароматният коктейл предоставя идеалната възможност да предизвикате себе си и да изпробвате уменията си на барман, като го приготвите у дома си в няколко лесни стъпки.

 

 

Коктейл с кафе LAVAZZA N. 10

Очакваме по-топлото и слънчево време всеки момент, когато ще подменим зимното си облекло и ще започнем да се стопляме отвътре-навън с помощта на тази пролетна рецепта.

Можете да посрещнете новия сезон с това вдъхновено от пролетта предложение на Lavazza, което е перфектната комбинация от свежест и вкус, балансирани от обгръщащия аромат на кафе, за уникално вкусово изживяване.

 

 

Съставки

-          25 мл черешова лимонада (15 мл Спрайт или лимонада + 10 мл черешов сироп)

-          20 мл студен извлек от кафе

-          80 гр натрошен лед

 

Приготвяне

·         Студен извлек от кафе (за 1 литър):

1.       Претеглете 340 гр смляно кафе (Qualità Oro)

2.       Измерете 1,6 л вода и накиснете смляното кафе в нея

3.       Разбъркайте добре и оставете на стайна температура за 8>12 часа

4.       Прецедете първо с помощта на цедка, а след това и с хартиен филтър

5.       Съхранявайте в хладилник за до една седмица

 

Бележка. Можете да използвате този екстракт за Коктейл с кафе N10 или да разредите 1 част екстракт с 2 части студена вода и да сервирате върху лед, за да получите вкусно айс кафе!

 

 

·         Черешова лимонада (за 1 литър): 

1.       Отмерете 0,6 л лимонада и 0,4 л черешов сироп. 

2.       Разбъркайте до пълно смесване на продуктите и съхранявайте в хладилник 

 

Поднасяне

1.       Изсипете в чашата за коктейла черешовата лимоната и залейте със студен извлек от кафе в пропорцията, спомената в рецептата

2.       Не разбърквайте двете течности, а добавете натрошения лед върху тях

3.       Сложете сламка и сервирайте

 

 

 

За Lavazza Group

Lavazza, основана в Торино през 1895 г., е собственост на семейство Lavazza от четири поколения. Днес Групата е един от водещите играчи на глобалната кафе сцена с оборот от над 2,3 милиарда евро и портфолио от топ марки, които водят на съответните пазари, като Lavazza, Carte Noire, Merrild и Kicking Horse. Тя е активна във всички бизнес сектори и има операции на 140 пазара, с 9 производствени предприятия в 6 държави и над 4200 сътрудници по целия свят. Глобалното присъствие на Групата е резултат от над 125 години растеж и повече от 30 милиарда чаши кафе Lavazza, произвеждани всяка година, са свидетелство за забележителна история на успеха, с цел да продължи да предлага възможно най-доброто кафе във всички форми, като се фокусира върху всеки аспект от веригата за доставки, от избора на суровината до продукта в чашата.

 

Lavazza Group прави революция в културата на кафето, като инвестира непрекъснато в научноизследователска и развойна дейност: от интуицията, белязала най-ранния успех на компанията - сместа кафе - до разработването на иновативни решения за опаковане; от първото еспресо, отпито в космоса, до десетките индустриални патенти. Способността да изпреварваме времето се отразява и във фокуса върху устойчивостта - икономическа, социална и екологична - която винаги е била еталон за насочване на корпоративните стратегии. „Събуждане за по-добър свят всяка сутрин“ е корпоративната цел на Lavazza Group с цел създаване на устойчива стойност за акционерите, сътрудниците, потребителите и общностите, в които работи, съчетавайки конкурентоспособност със социална и екологична отговорност.

Обратно към всички новини от агенциите