Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Европейският пакт за климата със специално предложение за по-зелено бъдеще


d:istinkt


Европейският пакт за климата със специално предложение за по-зелено бъдеще

Този петък (17 март) Климатичният пакт в България, организира специално събитие - “Entrepreneurship for climate neutral future”, част от инициативата Startup Europe Week 2023. То ще се проведе в София, в Premium Coworking Space на ул. “Георги С. Раковски” 25, и е отворено за всеки, който иска да разбере повече за климатично неутралния начин на живот и начините, по които можем да го имплементираме в нашето общество. 

 

Инициативата Startup Europe Week 2023 обединява млади хора, иноватори и предприемачи от цяла Европа. По време на събитието посланиците на Климатичния пакт у нас ще предадат добри практики за климатична неутралност в ежедневието си, на работно място и в обществото, а втората част на събитието, ще предизвика участниците, да споделят как според тях могат да имплементират стъпките в своето ежедневие. 

 

Събитието цели да позиционира Европейския пакт за климата като платформа, отворена към всички граждани и организации за обмяна на идеи, намиране на съмишленици и съвместна реализация на проекти. 

 

По време на събитието посланиците на Пакта Рада Бонева, Джейн Димитрова, Ирена Петрова и Богомила Трайкова ще споделят с всички лесни практики, с които всеки може да внесе малки промени в начина си на живот, за да постигнем по-бързо климатична неутралност. 

 

Движението стартира още през 2021 г., когато се създава и специален сайт, който обединява държавите членки в мащабна инициатива, целяща да информира и ангажира гражданите, бизнеса и обществото за важността от навременни и активни действия за опазването на климата и околната среда. Европейският пакт за климата обособява и платформата Count Us In, за да вдъхновят гражданите и общностите в цяла Европа да предприемат практически стъпки за намаляване на въглеродното замърсяване. Да ходят пеша или се движат с велосипед, да намалят хранителните отпадъци, да изолират дома си и др., за да спестят енергия.

Обратно към всички новини от агенциите