Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Стани капитан на самолет с програмата на Wizz Air „DIRECT ENTRY CAPTAIN“


M3 Communications Group, Inc.


Стани капитан на самолет с програмата на Wizz Air „DIRECT ENTRY CAPTAIN“

WIZZ AIR КАНИ ОПИТНИ ПЪРВИ ОФИЦЕРИ ДА ИЗДИГНАТ КАРИЕРАТА СИ ДО НОВИ ВИСОТИ В НАЙ-БЪРЗО РАЗВИВАЩАТА СЕ НИСКОТАРИФНА АВИОКОМПАНИЯ В ЕВРОПА

Wizz Air, най-бързо развиващата се авиокомпания в Европа и най-екологично устойчивата в света*, кани опитни пилоти да се присъединят към компанията директно на командирска позиция чрез уникалната WIZZ програма  „Direct Entry Captain Program“. Тя е създадена за опитни пилоти на Airbus, които ще преминат през обширна програма за повишаване на квалификацията преди да стартират работа като капитани в мрежата на Wizz Air. 

Програмата предлага чудесна възможност за първите офицери, които биха искали да продължат кариерата си в най-бързо развиващата се нискотарифна авиокомпания в Европа. С увеличаването на дестинациите на Wizz Air в Европа, Африка и Близкия Изток, бъдещите капитани ще се присъединят към компанията в един вълнуващ момент, изпълнен с много възможности.

Програмата за обучение се финансира от Wizz Air, за да помогне и насърчи бъдещите капитани в избрания от тях професионален път. Кандидатите ще се обучават около 6 месеца и ще се присъединят към Wizz Air на капитанска позиция след успешното завършване на обучението. Програмата е разработена по уникален и финансово достъпен начин, позволявайки на пилотите да разпределят общата такса от 10 000 евро на обучението на вноски от 500 евро от заплатата си в период от 20 месеца след успешно завършване на курса. 

Авиокомпанията има за цел да наеме 120 капитани в Wizz Air Унгария и в Wizz Air Малта през 2023 г., като 25 от тях ще получат командирска позиция веднага след програмата „Direct Entry Captain Program“. В момента програмата се предлага в Европа. Wizz Air активно набира пилоти с лиценз за управление на Airbus A320 и лиценз EASA, които имат неограничено право да живеят и работят в ЕС или в Албания, Босна и Херцеговина, Грузия, Молдова, Северна Македония и Сърбия.
 
Кандидатите, които се присъединят към Wizz Air чрез „Direct Entry Captain Program“, ще имат възможност да управляват нови, свръхмодерни и устойчиви самолети Airbus от постоянно нарастващата флотилия на авиокомпанията по над 950 маршрута до почти 200 дестинации в над 50 държави. Wizz Air се ангажира с развитието и благосъстоянието на своите пилоти, като им осигурява конкурентни заплати, водещо в бранша обучение, безсрочен и сигурен договор, както и гъвкави и фиксирани графици за полети за по-добър баланс между професионалния и личния живот. Амбициозните планове на Wizz Air са да увеличи повече от три пъти размера на флотилията си до 500 самолета до 2030 г.

Заинтересованите кандидати могат да кандидатстват директно за програмата на уебсайта на Wizz Air тук.

Лудвиг Андре, вече завършил „Direct Entry Captain Program“, заяви: „Програмата „Direct Entry Captain“ е страхотна кариерна възможност за пилоти от цял свят за израстване с най-бързо развиващата се компания в Европа, даваща много възможности за по-нататъшно развитие. Изминаха 4 години, откакто заемам длъжността командир в Wizz Air и все още се наслаждавам на всяко излитане и кацане, като съм благодарен за шанса да участвам и да завърша тази програма. Междувременно станах инструктор и наскоро се присъединих към екипа по набиране на кадри. Моята история е една от многото успешни истории в компанията и може да се превърне и във вашата.“

*Според данни на CAPA – Centre for Aviation Awards for Excellence 2022

Обратно към всички новини от агенциите