Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Първи международен форум за възобновяема енергия започва в София утре


M3 Communications Group, Inc.


Първи международен форум за възобновяема енергия започва в София утре

В събитието ще вземат участие министрите Росен Христов, Росица Карамфилова и Иван Шишков 

България ще бъде домакин на първия у нас международен форум „Власт и бизнес заедно за зелена енергия“. To ще се проведе утре, 9 февруари, от 11:00 часа в Hyatt Regency Sofia и се организира от Сдружение „Соларна Академия България“, медия „Стандарт“ и M3 Communications Group, Inc. Това е първото от серията събития, които предстоят като част от кампанията „Да! На българската зелена икономика“. Форумът „Власт и бизнес заедно за чиста енергия“ ще представи не само алтуалните проблеми в енергийния сектор, но и ще събере на едно място правителство, бизнес и експерти, за да преложат най-добрите и ефективни решения за тях.

Форумът идва в момент, в който България следва да начертае своя път към енергийна независимост. Сред участниците в събитието са Росен Христов – министър на енергетиката, Росица Карамфилова – министър на околната среда и водите, Иван Шишков – министър на регионалното развитие и благоустройството, д-р инж. Веселин Тодоров – председател на Сдружение „Соларна Академия България“, Мирослав Димитров – Председател на българска соларна асоциация, и Цветан Симеонов – председател на Българска търговско-промишлена палата. 

Във форума ще вземат участие още енергийни експерти от различни политически партии, сред които Рамадан Аталай (ДПС), Станислав Анастасов (ДПС), Делян Добрев (ГЕРБ), Драгомир Стойнев (БСП), Иво Мирчев (ДБ), Мартин Димитров (ДБ), Венко Сабрутев (ПП) и Искра Михайлова („Възраждане“). Участниците във форума ще дискутират политиките и мерките за декарбонизация и премахване на административните бариери пред инвестициите в нови технологии, както и ще предложат конкретни реформи и механизми за осигуряване енергия за българските потребители.

Събитието ще протече в два основни патела – „Административни пречки в България, практики в Европа, Енергийна стратегия, Зелен преход“ и „Финансиране“. В рамките на първия панел ще се дискутират възможностите за промени в законодателната рамка, както и ще се обсъди задълбочено енергийната стратегия на България, в чийто смисъл са заложени устойчивото енергийно развитие, повишаване на енергийната ефективност, използване и развитие на енергията от възобновяеми източници чрез иновативни технологии. Акцент в дискусията ще бъде поставен и върху зеления преход, към който се стремим, като страна членка на ЕС. Готови ли сме за него и по-важното – можем ли да го осъществим са част от въпросите, на които заедно ще търсим отговори. Вторият панел от форума ще представи възможностите за финансиране на национално и европейско ниво. В него основен акцент ще бъдат програмите и начините за ефективното им прилагане.

Генерални партьори на форума са Bauer Solar, EcoGlobe и Solvay. Събитието се провежда и със съдействието на  PolyComp, Green Energy, AmonRa Energy, MET Energy Trading, VVT Engineering, Filkab Solar, Azzurro, Brown to Green, Българска банка за развитие.

Повече информация можете да откриете на: https://www.solarsummitbulgaria.com/.
 

Обратно към всички новини от агенциите