Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

TOMMY HILFIGER FASHION FRONTIER CHALLENGE ОБЯВЯВА ФИНАЛИСТИТЕ В ЧЕТВЪРТОТО ИЗДАНИЕ ПРЕДИ ФИНАЛНОТО СЪБИТИЕ


United Partners


TOMMY HILFIGER FASHION FRONTIER CHALLENGE ОБЯВЯВА ФИНАЛИСТИТЕ В ЧЕТВЪРТОТО ИЗДАНИЕ ПРЕДИ ФИНАЛНОТО СЪБИТИЕ

Ускорявайки приобщаването в модата, петима предприемачи ще представят иновативни бизнес идеи пред жури от експерти, включително Томи Хилфигър и активистката Халима Аден, за шанс да спечелят €200 000

Tommy Hilfiger, представен в България от SARKK SA, има удоволствието да обяви петимата финалисти на Tommy Hilfiger Fashion Frontier Challenge за 2022 г., които бяха внимателно подбрани измежду 259 кандидати от глобални стартъпи до мащабни компании. Разширявайки визията на марката за устойчивост до „Не похабявай нищо и приведствай всички “, четвъртото издание на програмата има за цел да засили исторически маргинализираните предприемачи, включително чернокожи, местни, цветнокожи (BIPOC), индивиди с увреждания и жени, които се стремят да развиват своите общности чрез изграждане на по-приобщаваща модна индустрия.

В рамките на многоетапен, едногодишен процес заявленията бяха подробно разгледани от вътрешни и външни експерти въз основа на специален набор от критерии, включително потенциално социално въздействие и растеж на пазара. Миналия месец петимата финалисти завършиха дизайнерски сесии с експерти от глобалната централа на Tommy Hilfiger в Амстердам. По време на тази стъпка всеки финалист представи най-належащото си бизнес предизвикателство и си сътрудничи с експерти, за да разработи практически решения в рамките на една седмица. Във финалната фаза на програмата петимата финалисти ще представят своите бизнес концепции пред жури, състоящо се от лидери в бизнеса и устойчивостта, включително г-н Томи Хилфигър и активистката Халима Аден, на финала на Tommy Hilfiger Fashion Frontier Challenge на 9 февруари 2023 г.

"С навлизането в четвъртото издание на Tommy Hilfiger Fashion Frontier Challenge, ние знаем, че има още много работа, която трябва да се свърши, за да се постигне разнообразно представяне и включване на всички в модата ", каза Томи Хилфигър. „Когато се обединим в сътрудничество, ние предизвикваме важен катализатор за промяна – и само заедно можем да насърчим това дълготрайно въздействие. Ние се ангажираме да използваме нашата платформа, за да дадем глас на нововъзникващите таланти, така че индустрията като цяло да може да се развива по начина, по който мислим, изграждаме и създаваме.“            

Петимата финалисти са:

·        CARE+WEAR: Иновативна компания за здравно облекло, базирана в Ню Йорк, която преодолява пропастта между мода и функция, като създава адаптивно и достъпно облекло, сутиени за възстановяване, пациентски роби, ексфолианти и други, за да помогне на всеки човек да се чувства по-човешки, докато е в болницата.

·        IDA Sports: Британска компания, която проектира ежедневни и футболни обувки специално за жени спортисти, за да подобри тяхната производителност, комфорт и безопасност.

·        Koalaa: Британска инициатива за проектиране на удобни, достъпни, меки протези за горни крайници, направени като дрехи за хора от всички възрасти, като същевременно предлагат общност от подкрепа от връстници.

·        Tactus: Холандско-американска технологична марка, разработваща и произвеждаща умни дрехи, които превръщат музиката във вибрации за общността на глухите, правейки музиката по-приобщаваща за тези с проблеми със слуха.

·        Moner Bondhu: Стартъп компания, основана в Бангладеш, която предоставя физически и финансово достъпни услуги за психично здраве и благополучие чрез професионални консултации, семинари и обучения за всички, особено за работниците във фабриките за дрехи, жените и младите хора.

Членове на журито, наблюдаващо финалното събитие, са:

·        Г-н Томи Хилфигър, главен дизайнер

·        Мартин Хагман, главен изпълнителен директор, Tommy Hilfiger Global и PVH Europe

·        Халима Аден, бивш модел и активист

·        Естер Вербург, EVP, Устойчив бизнес и иновации, Tommy Hilfiger Global и PVH Europe

·        Ейдриън Джонсън, медиен предприемач, доцент по предприемачество в INSEAD

·        Катрин Лей, управляващ директор, Fashion for Good

·        Ивон Байела, инвестиционен партньор и член на управителния съвет

Награда от 200 000 евро ще бъде разделена между първите двама победители в подкрепа на техните начинания, както и ще получат едногодишна възможност за менторство с Томи Хилфигър и експерти от INSEAD и място в курс на INSEAD. Допълнителни 15 000 евро ще бъдат отпуснати на финалиста, който екипа на Tommy Hilfiger изберат като техен "Любимец на публиката ". 

„Подкрепата и работата с общности, които носят положителна промяна и иновации в рамките на модната индустрия, остава един от нашите основни приоритети“, каза Мартин Хагман, главен изпълнителен директор, Tommy Hilfiger Global и PVH Europe. "Движещата промяна е част от нашето ДНК. С всяко ново издание Tommy Hilfiger Fashion Frontier Challenge потвърждава нашия ангажимент да разширим работата на невероятни предприемачи, които могат да играят критична роля в нашето пътешествие към създаването на по-добра модна индустрия.   

Мисията на Tommy Hilfiger е да се превърне във водеща компания за устойчив дизайнерски начин на живот, която „не похабява нищо и приветства всички “, чрез начина, по който създава своите продукти, управлява операциите си и се свързва със своите общности и заинтересовани страни. Повече информация за устойчивото пътешествие на Tommy Hilfiger, което се задвижва от стратегията на PVH Forward Fashion , можете да намерите на https://global.tommy.com/en_int/about-us-corporate-sustainability.

 

Обратно към всички новини от агенциите