Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Дискордиа отличи четирима студенти от УНСС със стипендия от 2000 лева


M3 Communications Group, Inc.


Дискордиа отличи четирима студенти от УНСС със стипендия от 2000 лева

Това са първите стипендианти по съвместната програма на компанията и университета, целяща да осигури на младите кадри по-добра практическа подготовка и възможности за растеж

 Дискордиа, най-голямата транспортно-логистична компания в България и лидер в Европа, отличи четирима студенти от УНСС със стипендия от 2000 лева за всеки. Избраните стипендианти са от катедрите „Икономика на транспорта и енергетиката“ и „Логистика и вериги на доставките“, и са първите наградени по стартиралата наскоро съвместна стипендиантска програма на компанията и университета, целяща да осигури на обучаващите се по-добра практическа подготовка и възможности за растеж.

Изборът на отличените студенти бе направен на базата на следните критерии: завършен минимум първи курс, балообразуване от среден успех за последните 2 семестъра, есе и събеседване с представител от Дискордиа. Всеки от победителите получава стипендия на стойност 2000 лева, която ще бъде изплатена на две части – 1000 лева през първия семестър и 1000 лева през втория. Стипендиантите ще могат да участват и във всички останали инициативи на компанията, които тя ще организира и проведе в УНСС – лекции, менторски програми, консултации и др., както и стажантски програми. 

„Изключително щастливи сме да видим, че в България има толкова мотивирани и амбициозни млади хора. Като лидер в транспортно-логистичния сектор, ние вярваме, че  с тази програма изграждаме един мост между бизнеса и образованието. Убедени сме, че тези успешни студенти ще са изключително добър пример за останалите им колеги, съвместявайки ролята на посланици както на университета, така и на Дискордиа. Очакваме ги скоро при нас за практически стаж, а защо не – и да се присъединят към екипа ни за постоянно“, сподели Жан Вайтилингам, директор „Човешки ресурси“ в Дискордиа при награждаването на стипендиантите.

На официалната церемонията присъства и част от Ръководството на УНСС –  проф. д-р Христина Николова, ръководител катедра „Икономика на транспорта и енергетиката“, доц. д-р Борислав Арнаудов, научен секретар на същата катедра, и проф. Мирослава Раковска – ръководител катедра  „Бизнес логистика“.

„Искам да изкажа големи благодарности към Дискордиа, както от името на УНСС, така и от името на родителите на отличените студенти, за това успешно партньорство и специално за тази програма. Щастлива съм, че такъв тип инициативи са в пълен унисон с всички наши усилия, насочени към задържане на нашите студенти в България и осигуряване на благоприятна среда за тяхната успешна кариерна реализация в страната ни“, заяви проф. Мирослава Раковска, ръководител катедра „Бизнес логистика“.

Миналия месец Дискордиа сключи договор за дългосрочно сътрудничество с Университета за национално и световно стопанство. Партньорството цели да осигури кариерни възможности и по-добра практическа подготовка на студентите. В рамките на проекта, освен че Дискордиа ще предоставя стипендии в размер на 2 000 лева на изявени студенти от специалностите „Икономика на транспорта и енергетиката“ и „Логистика и вериги на доставките“,  транспортно-логистичната компания ще включи възпитаници на УНСС в своите стажантски програми, по време на които студентите ще получат познания и практическа подготовка в транспортния и логистичния сектор от ментори с доказан професионален опит и постижения. За обогатяването на знанията на младите таланти Дискордиа ще се погрижи с лекции, водени от мениджмънта на компанията, организиране на конференции , консултации и други събития с подкрепата на преподаватели и представители на УНСС. Компанията планира от следващата година да разшири спектъра от кандидати за стипендиантските програми и да даде възможност на всички студенти от УНСС да се състезават за допълнително финансиране.

Сключването на партньорство с УНСС е само една от ключовите инициативи на Дискордиа през тази година, в която компанията празнува своя 30 юбилей – 30 успешни години на пазара. Основана през 1992 г. във Варна със само 2 автомобила, компанията днес е пример за устойчив бизнес модел, лидерство и визионерство в сектора. Ръстът в приходите ѝ за 2021 г. надвишава впечатляващите 50%. Успехите, които компанията показва по думи на г-н Христов, изпълнителен директор на Дискордиа, се дължат на инвестициите в иновация, оптимизация и развитието на талантливи служители.

Обратно към всички новини от агенциите