Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Започва кандидатстването в конкурса Solve for Tomorrow България


Proximity


Започва кандидатстването в конкурса Solve for Tomorrow България

Инциативата на Samsung България дава възможност на ученици и учители да предложат решения на проблеми в общността от 29 септември до 10 ноември

Samsung България дава началото на кандидатстването в конкурса Solve for Tomorrow, част от програмите за корпоративна социална отговорност на компанията. От 29 септември до 10 ноември учители и ученици от цялата страна имат възможност да се включат в конкурса за търсене на иновативни решения за справяне с проблеми в общността. Участниците трябва да предложат идеи, които прилагат STEM умения и дизайн мислене, за да решат казус или да подобрят дадена сфера в обществото. Участниците могат да предложат идеи в категории „Околна среда и климат“, „Социално равенство“ и „Безопасност и здраве“. 

В конкурса Solve for Tomorrow могат да се включат ученици от 10., 11. и 12. клас в екип от максимум 4 души, като задължително условие е един от тях да е учител. Конкурсът ще премине на 4 етапа – кандидатстване, избор на 9 отбора полуфиналисти, менторска програма и създаване на прототип от полуфиналистите, и финално събитие за представяне на прототипите и обявяване на победителите. А победителите в конкурса ще получат като награди някои от на най-обичаните продукти на Samsung.

Желаещите да се включат в предизвикателството Solve for Tomorrow следва да изпратят своята идея на сайта https://www.solvefortomorrow.bg, където ще се публикува редовно цялата информация, свързана с конкурса.

Етапи и важни срокове за участие в конкурса за иновативни решения Solve for Tomorrow: 

1.     Кандидатстване за участие – от 29.09.2022 г. до 24:00 ч. на 10.11.2022 г.

2.     Обявяване на полуфиналистите – до 21.11.2022 г. на сайта www.solvefortomorrow.bg 

3.     Менторска програма и създаване на прототип – от 22.11.2022 г. до 15.02.2023 г.

4.     Финално събитие и обявяване на победителите – март 2023 г., гр. София. 

 

В рамките на конкурса Solve for Tomorrow има и специална категория, насочена към учителите за създаване на упражнения с добавена реалност (AR) с инструмента Smart CreatAR. Кандидатстването може да стане в периода от 29.09.2022 г. до 24:00 ч. на 31.01.2023 г. До 06.02.2023 г. ще бъдат обявени 3 полуфиналисти, които също ще вземат участие във финалното събитие през март 2023 г.

Условията за участие в конкурса са подробно описани в неговия Регламент, публикуван на сайта: https://www.solvefortomorrow.bg 

Solve for Tomorrow е международна програма, част от политиката за корпоративна социална отговорност на Samsung, която започва през 2010 г. и към момента е достигнала до 1,8 милиона ученици в 23 държави. Благодарение на нея, учениците дават своя принос към обществото, като същевременно развиват критично мислене, лидерство и интерес към STEM умения. 

В България Solve for Tomorrow се развива пилотно и освен конкурса, предоставя и безплатни обучения за учители от цялата страна по дизайн мислене и създаване на учебно съдържание с добавена реалност (AR). Първото от тях се проведе през юли и в него се включиха над 20 учители от 10 града. Целта на обучението бе да подпомогне учителите в подготовката на младежите за участие в конкурса чрез прилагане на проектно базирано обучение и насърчаване на STEM уменията. Обученията се организират от фондация „Образование 5.0“, партньор на Samsung България в този проект. Информация за графика им може да бъде получена на сайта на фондацията. 

 

###

За Samsung Electronics Co. Ltd.

Samsung Electronics Co. Ltd. вдъхновява света и оформя бъдещето с трансформиращи идеи и технологии, преобразявайки света на телевизорите, смартфоните, носимите устройства, таблетите, фотоапаратите, дигиталните уреди, принтерите, медицинското оборудване, мрежовите системи и полупроводници и LED решенията. Водещи са и в пространството на Internet of Things с отворената платформа SmartThings, широко портфолио от умни устройства и проактивно сътрудничество с различни индустрии. За да откриете повече, моля, посетете нашия официален информационен сайт news.samsung.com.

За Инфино

С екип от 15 ИТ инженери Инфино ежемесечно работи и предлага иновативни софтуерни решения  по проекта Solve for Tomorrow на Samsung. За повече информация: https://www.infinno.com/  

 

За Фондация „Образование 5.0“

Мисията на фондацията е развитието на образованието, науката, културата чрез утвърждаване на новите технологии. Дейността й е свързана с организиране на обучения, форуми и събития, издаване и разпространение на учебно и научно съдържание, проучвания и анализи. „Образование 5.0" вярва, че позитивната социална промяна следва да се осъществи благодарение на съвместните усилия на целия граждански сектор, затова организацията цени високо осъществяването на проекти в партньорство. За повече информация: https://edu5.0.bg/ 

Обратно към всички новини от агенциите