Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

LG SMART ТЕЛЕВИЗОРИТЕ С НОВО ACR РЕШЕНИЕ, НАСЛЕДЕНАТА ТЕХНОЛОГИЯ Е ЗАМЕНЕНА ОТ LG ADS SOLUTIONS


„МЕДИА МАРКС” ЕООД


LG SMART ТЕЛЕВИЗОРИТЕ С НОВО ACR РЕШЕНИЕ, НАСЛЕДЕНАТА ТЕХНОЛОГИЯ Е ЗАМЕНЕНА ОТ LG ADS SOLUTIONS

LG Electronics (LG) обяви, че през месец септември стартира глобално внедряване на LG Ads Solutions – собствена технология за автоматично разпознаване на съдържание (ACR) в LG телевизорите. Внедряването ще замени наследената технология и ще позиционира новото ACR решение на милиони смарт телевизори в 27 държави от Европа, Африка, Азиатско-Тихоокеанския регион, Латинска Америка и Австралия. 

 

Новият ACR от LG Ads Solutions вече е активен на LG смарт телевизорите в САЩ, а с пускането си LG CTV данните ще бъдат достъпни ексклузивно през LG Ads Solutions.

 

„От лансирането на LG Ads Solutions през миналия май, екипът ни създаде огромен интерес към бизнеса глобално,“ каза Крис Джо, старши вице-президент и ръководител на Platform Business в LG Electronics Home Entertainment Company. „Внедряването на новия ACR е още една стъпка, която демонстрира ангажимента към съвършенство и отдаденост към това да осигурим възможно най-добрите рекламни решения на компаниите и агенциите по целия свят.“ 

 

Изпълнителният директор Рагу Кодиж споделя, „Това внедряване отбелязва следващата голяма фаза на нашия международен CTV рекламен бизнес с LG Ads Solutions. То е изключително значим момент за брандове от четирите континента, които все повече се нуждаят да достигнат потребителите, отказващи се от кабелната си телевизия, както и не твърде отдадените телевизионни зрители, мигрирали към OTT услугите, и да разберат нарастващия обхват спрямо традиционните линейни телевизионни услуги. Сега с LG Ads Solutions, компаниите могат да планират, активирати и измерват CTV рекламата на глобално ниво, като използват най-добрия ACR набор от данни на индустрията, за да подсигурят успешна кампания.“

 

ACR данните, които са съвместими с всички международни и регионални регулации за поверителност на потребителските данни, помагат на брандовете да разберат, по анонимен начин, колко често са били излъчени определени телевизионни реклами във всяко от домакинствата. За компаниите това означава, че могат да увеличат честотата при домакинства с ниска степен на облъчване, да намали честотата на тези с висока степен на облъчване, да спечелят домакинства, които са облъчвани с реклами на конкуренти и др. От голяма важност е и възможността да информира брандове и агенции кои домакинства изпускат напълно поради отказване от кабелната телевизия. 

 

Освен това, данните могат да се използват и за да измерят ефективността на рекламите – например дали е успяла да привлече зрителите към определено предаване или филм, или да поддикне към регистриране към OTT приложение или услуга. 

 

LG Ads Solutions вече захранва CTV кампании в над 40 държави по целия свят. Сега, компании от всяка страна с внедрен ACR може веднага да започне работа с LG Ads Solutions, за да разбере телевизионната си аудитория в тяхната държава в детайли и да я сегментират, оптимизирайки обхвата, честотата и ефективността в линейната и стрийминг телевизията.

 

Обратно към всички новини от агенциите