Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Българинът залага на свежото свинско месо целогодишно


V+O Communication


Българинът залага на свежото свинско месо целогодишно

Най-предпочитаното месо от българина е свинското, като неговата консумация не спада значително през най-горещите месеци на годината. Подчертано повишаване на търсенето му се отчита в рамките на коледно-новогодишните празници, като дори и в периодите на официални пости, интересът към него не намалява. Това сочат данните от изследване на тенденциите в потреблението на ключови за българския пазар стокови групи, изработено от Kaufland България.

Проучването показва още, че расте интересът към агнешкото месо, като има ясна тенденция то да се консумира целогодишно. На трапезата на българина все по-често място намират и пуешкото, патешкото и дивечовото месо. Увеличава се търсенето и на  чуждестранно породисто говеждо – Black Angus от Австралия, Уругвай, Аржентина, САЩ и др. Бургерите и стековете също все повече навлизат в нашето ежедневие. 

Данните на Kaufland България сочат също, че най-продаваните месни продукти през изминалата година са пилешките бутчета и цяло пиле от собствената марка на лидера в ритейла - „Шеф месар“. Сред най-любимите продукти на българите остават сочните кюфтета по утвърден стандарт „Стара планина“ от собствената линия на  Kaufland „Брей!“. Наскоро те получиха международния сертификат за качество – TÜV Nord и бяха отличени като „Избран продукт на годината“ от престижната световна класация „Продукт на годината“, гласувана изцяло от потребителите.

Търсенето на по-високо качество се наблюдава при всички видове месо, доказва го и леко повишеният интерес към био и несъдържащи ГМО продукти от асортимента на Kaufland „Clean label”. По-младото поколение залага много и на практичността, като в кошницата му се увеличава делът на обработени за приготвяне артикули – нарязани, овкусени, мариновани.  

 

За Kaufland България

Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,7 млрд. лв. През 2022 г. компанията разполага с 62 хипермаркета в 35 града. С екип от 6 500 служители, ритейлърът е един от най-големите работодатели в страната. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,6 млрд. лв. Компанията развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

Обратно към всички новини от агенциите