Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Шведската компания Primus получи отличие за усилията си по развитие на пазара на биогаз


United Partners


Шведската компания Primus получи отличие за усилията си по развитие на пазара на биогаз

По време на Международното изложение за спортни стоки и екипировка (ISPO) в Мюнхен, шведската компания Primus бе удостоена с награда в категорията „Най-устойчив продукт“. Призът е връчен на Primus от Scandinavian Outdoor Group по повод създаването на контейнерa за гориво SIP Power Gas. Той е произведен изцяло в Европа, за да намали въглеродните емисии, а с всяка покупка от компанията ще закупят същото количество биогаз. От Primus са си поставили за цел да стимулират пазара на биогаз, който не е достатъчно развит в родната им страна, за сметка на този с изкопаемите горива и се надяват, че чрез своята иновация ще допринесат за развитието на тази сфера. 

„Намаляването на нашето въздействие върху планетата е основна ценност за Primus. SIP Power Gas е следващата стъпка по пътя към изграждането на процесите, необходими за постепенно премахване на изкопаемите горива, използвани при готвенето на открито. Ние винаги търсим нови начини за замяна на стари методи и материали с по-устойчиви алтернативи.“, коментира  Айко Боде, главен директор по устойчивостта на Fenix Outdoor, компанията майка на Primus. 

Primus, родена в град Солна, Швеция през 1892 година, предлага разнообразно оборудване за приключения сред природата. Контейнерите за газови котлони са единственият истински консуматив в цялата продуктова гама на компанията и поради тази причина Primus съзират именно там възможности за подобрение на своите устойчиви политики. 

SIP Power Gas е първият продукт на компанията в рамките на тяхната Програма за устойчиво подобряване, която позиционира Primus като лидер сред глобалните марки в усилията им да станат по-устойчиви. SIP Power Gas се фокусира върху намаляването и елиминирането на използването на изкопаеми горива, с което и предначертава картата на този отрасъл. От Primus ще използват местни ресурси и партньорства за закупуване на биогаз от специално производствено съоръжение в Швеция. Произведен от хранителни отпадъци вместо от изкопаеми горива, биогазът ще се влага директно в местно произведени продукти.

SIP Power Gas изпълнява същата надеждна работа като оригиналния контейнер Primus Power Gas. Той работи при почти всички външни условия, а вече повече от десетилетие от Primus закупуват въглеродни компенсации за всяка кутия Power Gas. 

„Призът, връчен ни от Scandinavian Outdoor Group е ясен знак, че се движим в правилната посока. Това ни мотивира да продължим напред и да следваме нашите дългосрочни цели към по-устойчиви продукти.“, каза Пер Вааг , управляващ директор на Primus. За да стане по-устойчив и в производствения процес, Primus премести производството и пълненето на контейнери за гориво в Европа, като по този начин се намаляват транспортните разстояния и емисиите, генерирани от тях. С това шведската компания прави бодра крачка напред към по-устойчиво бъдеще.

Обратно към всички новини от агенциите