Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Бягай за децата


Фондация Сийдър


Бягай за децата

Включи се с дарителски билет в Legion Run и осигури терапия за деца с физически  увреждания

На 2 юли, в пернишкия квартал Мошино ще се проведе спортното събитие Legion run - 5 км бягане през пресечен терен с 20 препятствия от кал, лед, бодлива тел. За втора поредна година събитието подкрепя фондация “Сийдър” в усилията им да осигурят физиотерапия за деца и младежи с тежки физически увреждания.

В изпитанието Legion run могат да се включат отбори и индивидуални участници, а подкрепата към каузата се осъществява чрез закупуване на специален дарителски билет. Допълнителните приходи от дарителски билети ще бъдат удвоени от организаторите на събитието и по-късно инвестирани в програми за раздвижване, рехабилитация и терапия на 20 неподвижни или трудноподвижни деца и младежи с диагнози като ДЦП, мускулна атрофия, спастична квадрипареза. 10 000 лева е сумата, необходима за осигуряване на 1 година терапевтични дейности.

Фондация “Сийдър” е българска неправителствена организация, която работи от 17 години за подобряване на условията на живот на деца и младежи, изведени от държавни  институции и лишени от родителска грижа. Подобно на участниците по трасето на Legion run, екипите на фондацията и децата, за които се грижат те, често се сблъскват с привидно непреодолими бариери в ежедневието си. В семейните центрове на фондацията индивидуална грижа и подкрепа намират деца и младежи с различни увреждания, както и такива, станали жертва на травматични преживявания в семействата си.

Физическа и психическа устойчивост, отборен дух и взаимна подкрепа са необходими за да се преминат препятствията на Legion run, а за да се подобри грижата за хората в неравностойно положение - повече хора, които да се включват в подобни каузи и да споделят отговорността за уязвимите в нашето общество. Участвайте и вие като се включите с благотворителен билет! 

Обратно към всички новини от агенциите