Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Д-р Душо Гавазов, кмет на Мъглиж: „Днес пак е време разделно…”


PR Sales


Д-р Душо Гавазов, кмет на Мъглиж: „Днес пак е време разделно…”

Поредното правителство подаде оставка и пред всички нас се появяват две възможности – едната лоша, другата още по-лоша. Партийните борби за власт и управление на финансови потоци стават далеч от нас и опасявам се, не в наша полза. С тези думи се обърна към жителите на община Мъглиж кметът д-р Душо Гавазов във своя Фейсбук профил.

Дали ще има нов кабинет гърчещ се в агония в рамките на това Народно събрание е опция, която изглежда все по-малко вероятна, защото колкото по-малка е „баницата“, толкова по-жестоки са битките за парчетата. А за трохите се воюва на живот и смърт под масата, където са малките общини. Новите избори едва ли ще донесат успокоение и решение за нас – хората от Провинцията, защото те няма да променят цените на енергията, газа и горивото. Оцеляването на още хиляди хора ще стане под въпрос. Новите избори ще са битка за контрол и овладяване на бившите буйни финансови потоци – днес почти пресъхнали ручейчета. 

За Вас и мен е все по-видно, че Народът за много от Депутатите е онази част, живееща в София и говореща с език, изпълнен с чуждици, славещи „новата“ история, която ни насаждат и манифестиращи като едно време, само че голи и боядисани в името на Свобода, описана в Стария завет като Содом и Гомор. Знаем и участта им. 

Община Мъглиж, Аз – д-р Душо Гавазов и моят екип ще водим тежката битка за достойно съществуване на всеки гражданин на Мъглиж и населените места в общината. За смекчаване последствията от предстоящата криза за всеки един Мъглижанин и семейството му. Вярвам, че и другите колеги – кметове ще водят същата борба. Само това мога да Ви обещая при очевидното абдикиране на Държава и Парламент от основните им функции! 

Но обещанията са едно, а реалностите могат да бъдат нещо съвсем друго. Разчитам на подкрепата и отговорността пред децата на всеки един, за да можем заедно да преминем през това изпитание, което ще е дълго, тежко и неотменимо. Но ще оцелеем, защото са пробвали много пъти да ни изтрият като фактор – пробвали са византийци, турци, сърби, руснаци, комунисти – наши и чужди, дори с ДДТ и Чернобил са пробвали, но ние сме оцелявали и сме започвали отново. Защото сме вярвали и вървели напред в името на децата ни! 

Днес пак е време разделно, в което трябва да правим избор. Жалко само, че от два избора, пак трябва да избираме по-малкото зло, така както сме принудени да правим перманентно през последните 30 години, в обслужване на едни или други политически сценарии и отвратителни ,,геополитически интереси”?! Аман от нескопосани сюжети и безпринципни актьори!

Обратно към всички новини от агенциите