Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Наводняване на кладенци създава проблеми на община Стамболово


PReporters


Наводняване на кладенци създава проблеми на община Стамболово

В Стамболово имаме проблем с наводняване на кладенци от река Арда, които снабдяват много населени места. Проблемът може да се задълбочи и да се стигне до заливане на трафопостове и елтабла. Затова трябва да се вземат мерки, заяви заместник-кметът на Стамболово Ибрам Тахир, като обясни, че са изпращани становища до ВиК и Басейнова дирекция.

Подробната инвестиционна програма за 2022 г. на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Хасково бе приета на извънредно заседание на Общото събрание на Асоциация ВиК на обособена територия, обслужвана от ВиК – Хасково. Заседанието води областният управител на област Хасково Катя Панева, като представител на държавата. 

В него участваха представители на общините Димитровград, Свиленград, Стамболово, Харманли и Хасково, които заедно с Държавата събраха 88% от гласовете, което означава, че събранието имаше кворум. Областният управител на Хасково има мандат от държавата. Мандатът на МОСВ е да се гласува както гласува регионалният министър, чието становище е за одобряване на инвестиционната програма за 2022 г. На срещата бяха засегнати и други наболели проблеми, като потенциалната възможност за алтернативно водоснабдяване на Хасково. Не бе подмината също темата със запълването на дупки след ВиК аварии.

Обратно към всички новини от агенциите