Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Чирпан очаква първите израелски туристи тази година


PReporters


Чирпан очаква първите израелски туристи тази година

Първите израелски туристи, които ще посетят община Чирпан ще дойдат от българското Черноморие след дни, това обсъдиха на среща в София кметът на Чирпан Ивайло Крачолов и посланика на Държавата Израел Н. Пр. Йорам Елрон. Двамата разговаряха за възможностите на сътрудничество, като акцентът бе партньорство в сферата на туризма. 

Впечатлен от природните дадености на община Чирпан, от музеите, празничните събития и винарните, дипломатът определи Чирпан като „лавандуловата столица“ на България и подчерта радостта си от визитата край лилавите плантации. В срещата участва и представителят на туристическа браншова организация на Израел Цачи Самия, който презентира в Международния форум в Чирпан интересите на пътуващите в България свои сънародници. 

„Вниманието на израелските туристи ще бъде привлечено от лавандулата, от най-стария манастир в Европа "Свети Атанасий " в Златна ливада и от винените турове в района. Журналисти през септември ще посетят община Чирпан с цел промотирането на района като туристическа дестинация“, каза кметът след срещата. Той запозна Н. Пр. Йорам Елрон с важните проекти за общината и стратегията за туризъм.

Обратно към всички новини от агенциите