Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

В Созопол набират средства за паметник на Христо Ботев


PR Sales


В Созопол набират средства за паметник на Христо Ботев

Благотворителната кампания за набиране на средства за изграждане на паметници на българските революционери Васил Левски и Христо Ботев в Созопол е успешна. Благодарение на даренията на граждани на Созопол, неправителствени организации и представители на бизнеса, сумата за паметника на Апостола на свободата е събрана, като паметникът ще бъде изработен от художника Иван Бахчеванов, чийто проект спечели конкурса за неговата изработка. 

Предстои набиране на средства за изграждане на паметник и на поета- революционер Христо Ботев, както и конкурс за избор на проект за паметник. Първата вноска за този паметник ще бъде направена от ФК “Созопол“, които се включиха в кампанията и подкрепиха инициативата на председателя на Общински съвет Созопол Георги Пинелов за набиране на средства като обявиха благотворителен търг. Бившият капитан на небесносините и един от най- добрите защитници в българския футбол Петър Кюмюрджиев предостави фланелката от спортния екип, с която игра в последните си мачове за небесносините, а футболният отбор се включва в набирателната кампания с футболната топка от последния двубой за първенството на Втора Лига с подписите на  всички футболисти. 

Благотворителният търг се проведе в социалните мрежи, където фенове и симпатизанти на клуба наддаваха за спортните предмети. Той приключи на 2 юни- Деня на Ботев и загиналите за свободата на България, като най-висока сума  бе предложена от председателя на местния парламент Георги Пинелов, който е горд собственик на тениската и футболната топка, а средствата от откупката поставят началото на набиране на средства за паметник на Христо Ботев в Созопол. 

Председателят на общинския съвет Георги Пинелов благодари на всички, които до този момент се включиха в благотворителната инициатива и апелира към родолюбивите чувства на своите съграждани, на бизнеса и приятелите на Созопол да подкрепят кампанията за набиране на средства за паметник на Христо Ботев.

Обратно към всички новини от агенциите