Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Как да планирате пътуване?


Insights.bg - Информационен сайт с най-важното и любопитно съдържание


Как да планирате пътуване?

Планирането на пътуване е вълнуваща част от новото ви предстоящо приключение за пътуване. Може да бъде стресиращо и отнемащо време. Въпреки това, като следвате тези съвета как да планирате пътуване и ще бъдете готови преди да сте се усетили!

1. Планирайте бюджет за пътуване

Първото нещо, което трябва да направите, за да планирате пътуване, и най-важното, е да решите колко пари искате да похарчите за следващото си приключение. Вашият бюджет за пътуване ще има голямо влияние върху начина, по който планирате пътуването си, като например къде можете да пътувате и за колко време.

2. Изберете дестинация

След като сте задали бюджета си, следващото нещо, което трябва да решите, е до коя страхотна страна ще пътувате. Вземете това решение, като отговорите на тези бързи въпроси:

Обичате ли приключения или релакс?

Имате ли претенции за храната?

Притесняват ли ви дългите пътувания?

3. Кое време на годината пътувате?

Проучете високия и нисък сезон, за да разберете кога дадена страна ще бъде скъпа или евтина. Помислете защо посещавате тази страна. 

4. Използвайте блогове за пътуване и пътеводители, за да планирате почивката си

Това е чудесен начин да научите повече подробности за дестинацията, които вероятно няма да получите в брошурата на туристическата агенция.

5. Резервирайте вашето пътуване

Това е вълнуващо време - готови сте да резервирате пътуването, което сте планирали!

Най-добре ли е да сте в центъра на града, близо до туристическите забележителности, или близо до плажа за релакс? Използвайте забележителности като Booking, за да намерите отлични оферти и безопасни отзиви. 

6. Планирайте пристигането си

Пристигането до вашата дестинация след дълго пътуване с влак или полет може да бъде стресиращо, когато не сте сигурни къде отивате. Когато планирате пътуване, уверете се, че:

- Имате план как ще стигнете до мястото за настаняване и се уверете, че имате данни за контакт, в случай че се загубите. Например, проучете колко ще струва едно такси от летището и къде да го намерите. 

- Обменете пари , за да сте сигурни, че винаги имате налични пари.

- Научете някои основни фрази на местния език. - Ако посещавате страна, която не говори родния ви език, добре е да научите някои основни фрази, в случай че трябва да зададете въпрос. Въпроси като "колко струва това?" или основни думи като „моля и благодаря“. 

- Изтеглете карта на първата си дестинация във вашите Google Maps. Офлайн картата ще ви спести много главоболия и мегабайти ако нямате мобилен план или роуминг.

7. Организирайте важна документация

- Резервирайте застраховка за пътуване. Винаги е по-добре да се пазиш, отколкото да съжаляваш! 

- Купете лекарства , които може да са ви необходими в случай, че почувствате дискомфорт по време на пътуването. 

- Не забравяйте личните си документи и шофьорската си книжка, в случай че решите да вземете кола под наем.

Обратно към всички новини от агенциите