Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Екскурзия в Египет за първи път – какво трябва да знаете?


Netpeak


Екскурзия в Египет за първи път – какво трябва да знаете?

През последните години екзотичните дестинации се радват на значителен интерес и посетители от цял свят. Българите обичат да пътуват и особено през студените месеци от годината да посещават места с по-горещ климат. Точно такава дестинация е Египет. 

За разлика от повечето екзотични места като Хавайските острови, Малдивите, организирани екскурзии до Египет са напълно достъпни финансово.

Какво трябва да знаете?
Първото нещо, което трябва да имате предвид, е, че ви предстои самолетно пътуване, тъй като има хора с фобия от летене.

Египет е арабска република с над 100 милиона жители, която е разделена от река Нил. Климатът е сух и горещ, по-голямата част от страната е заета от пустинята Сахара. Затова трябва да сте подготвени за жегата и да си вземете подходящи дрехи, които не запарват, от дишащи материи, и да се снабдите със слънцезащитни средства. 

Българските граждани трябва да имат предварително получени визи от египетското посолство в София или друго дипломатическо или консулско представителство на Египет в чужбина. Могат и да закупят туристическа виза, която струва 25 щ. д. на летището преди проверката за паспортите. 

Местната валута е египетски паунд или лира, но може да се плаща и в щатски долари. Преди да заминете е добре да обмените средства в България, защото обмяната там и банкоматите са с големи такси.

Какви са предимствата на организираната екскурзия?
Когато пътувате за първи път, без да имате близки и познати, които да ви посрещнат на място, е добре да изберете организирана екскурзия, съветват от Boiana-MG. Туроператорите предлагат много изгодни оферти за пътуване до Египет, които включват:

  • Самолетни билети;
  • Транспорт от летището до хотел;
  • Нощувки;
  • Закуска (а чрез закупуване на допълнителни пакети можем да си осигурим обяд и вечеря). 

Египет е дестинация с древна история и посещенията на забележителностите са неизменна част от пътуването. Към пакета, който сте заплатили, има включени забележителности за посещение, като тръгването винаги е от хотела, осигурен е водач, който обяснява всичко на български език. Така рискът да се загубите или да не можете да се разберете с местните жители намалява драстично. Освен включените, може да заплатите на място допълнителни екскурзии.

Освен посещение на забележителности, Египет предоставя и възможности за почивка в съвременни хотел с високо качество на обслужването и възможности за релакс.

Обратно към всички новини от агенциите