Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Фестивалът „Златното ключе” се проведе в Мъглиж


PReporters


Фестивалът „Златното ключе” се проведе в Мъглиж

Няма дете, което да не обича да чете или да слуша приказки. За учениците от 1-ви до 4-ти клас в община Мъглиж, 13-ти май бе истински приказен празник! На сцената на НЧ „Пробуда 1869“ оживяха любими приказки и обичани приказни герои в Петото издание на Фестивала „Златното ключе“. 

Специално жури определи победителите в категориите за най-добра драматизация, най-талантлив малък актьор, за най-сполучлив театрален костюм и носителя на Голямата награда „Златното ключе“. Наградите и грамотите връчи лично кметът на община Мъглиж д-р Душо Гавазов“, съобщи Ваня Желязкова, началник отдел „Култура“ в общината. Фестивалът, не е просто конкурс, а става истински карнавал на приказните герои и е за всички, които още вярват в чудеса - че малкото грозно патенце ще се превърне в красив лебед, че спящата красавица ще се събуди и ще срещне своя принц, за всички чиито сърца са изпълнени с добро, светлина и любов... 

„Ключето, наистина е златно, а децата чакат с нетърпение фестивала повече от две години и се готвят с много желание и ентусиазъм за него. Празникът за малки и големи е изпълнен с много приятни изживявания и радост - стават герои в любимите си приказки А за всички участници има медали и лакомства“, допълниха организаторите. Преди началото на Фестивала за приказни герои „Златното ключе“ своя край получи една друга история, позната и обичана от българите „История славянобългарска“. Преписът, направен от всички училища и читалище в общината и от общинската администрация бе връчена на кмета на Мъглиж, за да бъде предадена в Регионалната библиотека „Захари Княжески“ на 16-ти май, каза още Ваня Желязкова.

Обратно към всички новини от агенциите