Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

PVH EUROPE увеличава ангажираността си за устойчиво бъдеще, чрез партньорство с компанията INFINITED FIBER


United Partners


PVH EUROPE увеличава ангажираността си за устойчиво бъдеще, чрез партньорство с компанията INFINITED FIBER

PVH Europe, централата на  PVH Corp.  обявява многогодишно партньорство с компанията за "кръгови" модни технологии Infinite Fiber за повишаване на устойчивостта на продуктите, предлагани в Европа под емблематичните марки собственост на PVH Corp. - Calvin Klein и TOMMY HILFIGER. Infinite Fiber използва революционна технология за регенериране на текстилни отпадъци, за да създаде Infinna™, ново текстилно влакно, което за първи път ще се използва за изработка на продукти на TOMMY HILFIGER в Европа, след което ще премине и към продуктите на Calvin Klein. Това ново партньорство потвърждава дългосрочния ангажимент на PVH Corp. за иновации, циркулярност и стратегията Forward Fashion за намаляване на екологичния отпечатък до нула до 2030 г.

Infinna™ е уникално, патентовано регенерирано текстилно влакно с мек и естествен вид и усещане за нетретиран с препарати памук. Създадени по изпитана и доказана технология, първокачествените влакна могат да бъдат изработени от богати на памук текстилни отпадъци, които в противен случай биха се озовали в депа или биха били изгорени. В момента Infinite Fiber използват местни ресурси от Финландия, старият текстил се разгражда на молекулярно ниво и се преражда като нови влакна. С многогодишната сделка PVH Europe се присъединява към избрана група от световни модни компании, които са осигурили доставките си на Infinna™ през следващите години, тъй като Infinited Fiber очаква да увеличи производството, с цел да превърне регенерираните текстилни влакна в основен материал на бъдещето. PVH Europe също има възможност да рециклира собствените си отпъдъчни влакна като суровина за процеса на Infinited Fiber.

„Ние се ангажираме да бъдем пионери и да си партнираме със съмишленици, водещи компании в индустрията, които произвеждат по - иновативни и устойчиви продукти “, заяви Естер Вербург, вице президент за устойчивост и иновации в Tommy Hilfiger Global и PVH Europe. „Горди сме да обединим усилията си с Infinite Fiber, за да превърнем отпадъците си в нови продукти, като наистина затворим цикъла, без да жертваме високото качество, което потребителите ни познават и очакват от нашите марки. Очакваме с нетърпение да внедрим тази технология за промяна, за да можем да достигнем ново ниво на устойчивост, докато се стремим наистина да подсигурим бизнеса си в бъдеще.“

Първите тениски TOMMY HILFIGER, изработени с Infinna™, ще бъдат пуснати в Европа през лятото на 2022 г., като се планира по-нататъшно разширяване до нови продуктови категории и в рамките на Calvin Klein за бъдещи сезони. Потребителите ще могат да научат повече за използваните материали от етикетите на продуктите и на специална страница посветена на иновацията на tommy.com.

„Работим с PVH Europe от няколко години и те са една от първите компании, които работят с тъкани, изработени от нашето текстилно влакно Infinna™“, каза Кирси Терхо, директор ключови проекти в Infinited Fiber. „Беше страхотно да видим марката да вдъхва живот на визията ни — наистина да демонстрира колко добре са пригодени платовете ни към дрехите, които всички обичаме да носим ежедневно. Благодарни сме на PVH Europe за тяхната непоколебима подкрепа и вяра в нашата технология и очакваме с нетърпение да си сътрудничим, за да превърнем текстилната устойчивост в реалност.“

Екипите на PVH Corp., Tommy Hilfiger и Calvin Klein продължават да тестват, прилагат в употреба и разпространяват в производството си няколко иновативни текстилни проекта, включително превръщането на остатъчното грозде от лозаро-винарската индустрия в кожени алтернативи и експериментират с нови материали като кожа направена от гъби. Всички тези инициативи карат бизнеса да се трансформира към по-кръгова система, като същевременно продължават да произвеждат висококачествените продукти, които потребителите познават и очакват.

Обратно към всички новини от агенциите