Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Пет приоритета обяви кметът на община Чирпан – Ивайло Крачолов


PReporters


Пет приоритета обяви кметът на община Чирпан – Ивайло Крачолов

Пет приоритета обяви кметът на община Чирпан Ивайло Крачолов. Представените въпроси са част от стратегията ни за развитието на общината, но за разрешаването им е необходима подкрепа на държавата. Първият от тях се отнася за финансиране реконструкцията на пътя Чирпан - Братя Даскалови, вторият е за цялостен ремонт на стадиона в град Чирпан. 

Другите са промяна на собствеността на бившето поделение, както и на имота, известен като дом за деца и юноши и на хижа „Каваклийка“, каза Крачолов. Той сподели за всяка позиция усилията, направени от общинското ръководство до този момент. „С оглед безопасността при движение на МПС от незабавен ремонт се нуждае пътят от чирпанския гробищен парк до границата с община Братя Даскалови, който е в критично състояние“, подчерта кметът и сподели за уверението, което е имал за включване в капиталовата програма на АПИ, но за съжаление до днес това не е направено. 

„С туристическото дружество, извървяло много дълъг път от изграждането до съхранението на хижа „Каваклийка“, която е към Министерството на спорта, считаме, че сградата би се саморазрушила, ако не се предприемат спешни действия“, алармира кметът. 

По думите му до дни ще бъде завършен работният проект на стадиона, който включва ремонт на секторите, пистата и нови козирка, съблекални и поливна система. Чирпан би имал общинска спортна зала със закрит плувен басейн, ако се придобие собствеността на терена на бившия детски дом, както и център за преквалификация на терена на бившите работилници на някогашното СПТУ. На терена на поделението общинското ръководство планира изграждане на индустриална зона. 

Обратно към всички новини от агенциите