Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Кметът на Мъглиж поздрави жителите на общината с двата празника


PReporters


Кметът на Мъглиж поздрави жителите на общината с двата празника

Кметът на община Мъглиж д-р Душо Гавазов поздрави жителите на общината с Празника на Европа и с Победата над нацистка Германия във Втората световна война. Откакто е създадена нашата държава преди 1340 години, няма ден в съществуването й, в който да не е била разделена. Първо на прабългари и славяни, после на езичници и християни, на патриоти и предатели, на поборници и чорбаджии, на комунисти и фашисти, на социалисти и врагове на народа, на сини и червени, на европейци и путинисти?! 

А днес? Днес накъде? 9 Май – Ден на Европа или Ден на победата над нацистка Германия. Днес, едни ще славят победоносната Червена армия, ще гледат парада в Москва, ще пеят „Смуглянка” и „День Победы”, а другите ще славят Ленд-лийза и Десанта в Нормандия, Свободата на човешкия дух и словото. Но и едните, и другите са в постоянна готовност да се наранят физически, да разстрелват другите, които не мислят като тях, да затварят в лагери и затвори различните. 33 години вървим към Демокрацията! Уви, явно, че дори да тичаме към нея, или сме сгрешили посоката, или сме все още 33 години в тресавищата около правилния път. 

Като Кмет на Мъглиж, нямам право и не мога да си позволя, да избера едните, за сметка на другите. От Медицината съм се научил, да не деля болните на безнадеждни и такива, които имат шанс да оздравеят! Борил съм се за здравето и живота на всеки един, независимо от неговия етнос, раса и религия! И днес не мога да допусна да поздравя едните, за сметка на другите. Да покажа предпочитание на една идея, за сметка на друга. Защото за мен, Кметът няма партийно оцветяване, политически дивиденти и геополитически интереси на подобни бележити дати! Не може и не трябва да се налага на едни, за сметка на други, ако няма изрично изискване на Закона. Затова Ви поздравявам и с Празника на Европа, и с Победата над нацистка Германия във Втората световна война. Искрено вярвам, че ще има повече разумни хора, които не мислят как да унищожат едните, за да живеят другите. Животът, скъпи Приятели е най-голямата ценност, която Всевишният ни е дал и нека сме заедно в това да го пазим, вместо да го унищожаваме!!! Бог да пази България! И Нас!

Обратно към всички новини от агенциите