Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Фестивалът на зелениката ще се проведе през уикенда в Бродилово


PReporters


Фестивалът на зелениката ще се проведе през уикенда в Бродилово

18-то издание на Фестивала на зелениката ще събере почитатели на природата край царевското село Бродилово на 14 и 15 май. Тази година то е домакин на двудневният празник. Официалното откриване е  в местността „Харманята“  в 10.00 ч. с  изпълнение на химна на Странджа „Ясен месец“ от фолклорни групи на територията на ПП „Странджа“.

Празникът ще започне с изпълнение на стихотворението „Странджа” от актьора Юри Ангелов и песента „Хубава си, моя горо” от местни фолклорни групи. Кметът на община Царево Георги Лапчев ще произнесе поздравително слово, след което ще бъдат връчени плакети за особени заслуги към Природен парк „Странджа”. В рамките на фестивалната програма ще се проведе кулинарен конкурс за ястие от зелентии и ще бъден даден стартът на фолклорната броеница.

От 11,00 часа започва информационният маратон в читалище „Екзарх Антим I” в село Бродилово, който е организиран от СНЦ „Зелени Балкани” и ДПП „Странджа”. Гостите ще могат да видят какво има по масите на занаятчиите и демонстрация на първа долекарска помощ в гората от експерти на БЧК-Бургас. След това ще бъде даден стартът на туристическите маршрути.

Обратно към всички новини от агенциите