Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

LG OLED ТЕЛЕВИЗОРИТЕ С ПОВЕЧЕ МИСЪЛ КАКТО ЗА ПРИРОДАТА, ТАКА И ЗА КОМФОРТА НА ЗРИТЕЛЯ


„МЕДИА МАРКС” ЕООД


LG OLED ТЕЛЕВИЗОРИТЕ С ПОВЕЧЕ МИСЪЛ КАКТО ЗА ПРИРОДАТА, ТАКА И ЗА КОМФОРТА НА ЗРИТЕЛЯ

LG Electronics полага консистенти усилия в посока подобряване на потребителското изживяване, като надгражда продуктите си в посока грижа за потребителя дори над сремежа за забавление и удобство. Едновремено с това, компанията поема дългосрочен ангажимент в посока опазване на околната среда, което допълнително насочва усилията на LG към налагане на повече процеси и иновации за удължаване жизнения цикъл на продуктите и преминаване към рециклирането им в края на този цикъл.

Това прави LG OLED телевизорите подходящи за цялото семейство. Те са сертифицирани от международните агенции TÜV Rheinland (TUV) и Underwriter Laboratories (UL) като дисплеи с ниско ново на синя светлина, без трептене и без дискомфорт, причинен от отблясъци. LG OLED телевизорите са и първите панели от всякакъв вид телевизори, получили сертификат Eyesafe®, разработен от TUV-Eyesafe®. По данни на последните, ако очите са изложени на големи количества вредна синя светлина за дълъг период от време, може да се получи потискане на мелатонина, което води до проблеми, като разстройство на съня. Децата и подрастващите, чиито ириси не са напълно развити, са особено податливи на увреждане на ретината. Затова, при гледане на телевизия е важно какъв е телевизорът. При изпитванията е установено, че LG OLED дисплеите излъчват по-малко количество синя светлина от LED дисплеите.

Още един проблем, който LG OLED серията разрешава, е трептенето на монитора. Агенцията за изпитвания UL твърди, че ако очите са изложени на това явление за дълго време, потребителите започват да чувстват умора. Ефектът на трептенето може да бъде както видим, така и невидим, като дори и невидимото трептене създава напрежение в очите. Такова явление се получава при LED телевизорите с операционна система, която кара задната подсветка да мига, за да контролира яркостта, тъй като времето за реакция на LED панелите е относително дълго в сравнение с OLED. Това по-кратко време за реакция и липсата на задна подсветка означават, че при LG OLED телевизорите няма трептене.

От LG правят подобрения и по отношение на отблясъците. LG OLED са първите от своя вид, които се проверяват от UL за липса на отблясъци, създаващи дискомфорт, каквито обикновено се появяват, когато има голяма разлика между осветлението на околната обстановка и осветеността на дисплея. UL провежда изпитвания върху LG OLED, като използва метод за оценка на отблясъците, който е официално признат от Международната комисия по осветление — те потвърждават, че OLED панелите осигуряват умерена осветеност при всички условия на осветление.

Опазването на околната среда е втората много важна посока, в която LG непрестанно въвеждат иновации за подобряване на процеза за производство, устойчивост на продуктите и последващото им рециклиране. Благодарение на тази насоченост, LG OLED телевизорите са създадени със самоосветяващи се пиксели, което премахва необходимостта от задна подсветка и множество други слоеве, като флуоресцентен лист и комбиниран оптичен лист. Това пести ресурси и намалява броя на компонентите, което пък означава по-малко токсични вещества и по-малко замърсяване на въздуха вътре, когато потребителят гледа у дома. Освен това отпадъците намаляват и степента на рециклиране в края на жизнения цикъл на продукта се повишава. 

Освен при използваните технологии, устойчивостта на телевизорите е видима и още при дизайна на LG OLED.  За разлика от много конвенционални телевизори, задните капаци на LG OLED са предимно от метал вместо пластмасови. Използването на този материал спомага за намаляване на емисиите от летливи органични съединения — веществата, които може да причинят замърсяване на въздуха на закрито и рак. 

Усилията на LG в опазването на околната среда многократно са признавани официално от множество международни лидери и отличия, последните от които са Dow Jones Sustainability™ World Index и компанията Corporate Knights. Конкретно OLED телевизорите пък получават официално признание от Societe Generale de Surveillance (SGS), швейцарска мултинационална агенция за изпитвания, която сертифицира телевизорите като еко продукт.

Обратно към всички новини от агенциите