Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Максим Бехар говори на форум в Кралската библиотека в Брюксел за „цунамито“ от фалшиви новини


M3 Communications Group, Inc.


Максим Бехар говори на форум в Кралската библиотека в Брюксел за „цунамито“ от фалшиви новини

Българският PR експерт Максим Бехар представи страната ни на международен форум за медийната свобода в ерата на технологичните промени. Форумът бе организиран отЕвропейския либерален форум (ELF) и се проведе в белгийската Кралска библиотека.

Бехар е президент на Световния комуникационен форум в Давос, Швейцария, бивш президент на Световната PR организация ICCO и сегашен неин директор по международното развитие. Той е възпитаник на Harvard Kennedy School.

„Вече не можем да говорим за технологични промени, а за истинска революция в медиите, а това което наблюдаваме като фалшиви новини, направо е цунами, което залива света -  каза Бехар. Въпреки това, социалните медии са единствената алтернатива на все повече потисканата в много страни свобода на словото. Със сигурност ще намерим начин да разпознаваме фалшивите новини и за отсяване на истинските, и това ще е следващата голяма крачка за създаването на по-истинска медийна среда.“

На форума взеха участие много евродепутати, медийни експерти, политици и журналисти, сред които и изпълнителният директор на Европейския либерален форум Даниел Каддик. Презентацията на Бехар бе модерирана от бившия български вицепремиер и сегашен представител на ELF Зинаида Златанова.

Преди няколко месеца Европейският либерален форум покани Максим Бехар да изнесе лекция за модерното лидерство в Двореца „Врана“ в присъствието на Цар Симеон и много политици и бизнесмени като първа проява от паневропейската инициатива на Форума „Мисли на глас“. Лекцията можете да видите тук: https://www.youtube.com/watch?v=b1RhiHj3rEA&t=103s