Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Какво представлява парфюмен тестер


Testerito


Какво представлява парфюмен тестер

В едни от най-популярните онлайн магазини за козметика е възможно да сте били изкушени от качествени маркови парфюми, които са обозначени като тестерни опаковки. А направило ли ви е впечатление, че те са с доста по-голямо намаление от тези, за които не е упоменато, че са тестерни? От къде идва тази разлика в цените? И защо след като двата продукта биват обявени за артикули с едно качество, е нужно да платите повече? 

За да разясним цялата картинка, нека първо уточним какво е парфюмен тестер? Това е шишенце с аромат, който производителите на парфюма изпращат с всяка пратка. Целта на тестера е рекламна и тя е основна. Шишенцата обикновено се поставят на рафта до оригиналните модели, за да може всеки клиент да има възможност да оцени издържливостта на аромата върху кожата му за определено време. 

А по какво се различават от оригинала? Ето тук можем да обособим четири позиции с разлики, които не са твърди съществени:

- Тестерите, които са предоставени директно от производителя, не се различават по нищо от оригинала, освен по опаковката. Те обикновено са в бели опаковки, без целофан, като на тях е обозначено задължително, че продуктът е тестер. Отбелязано е още името, съдържанието на формулата и номер на партида. 

- Ако оригиналният парфюм е с метална капачка, то тестерът често е с пластмасова. Нейната роля е да предпази течността по време на транспортиране.

- Някъде върху тестерния продукт има надпис „тестер“ или „не е предназначено за продан“.

- Често тестерът е с по-голямо количество. Но е възможно и течността да е в по-малко милилитри, ако пък оригиналният продукт е в по-голяма опаковка.

Струва ли си да купите тестер вместо оригинален парфюм?

Ако имате възможност да закупите тестер, но оригинален, възползвайте се от нея. Първо, защото тестерите се произвеждат в много по-малка бройка и рядко собственици на парфюмерии ще се лишат от лукса да имат тестер на рафта до оригиналния аромат, тъй като това не е рентабилно за тях. Освен това много производители забраняват на търговците продажбата на тестерни бутилчици. Така че и по тази точка продажбата не е икономически съобразна за продавача.

Тогава струва ли си да си дадете парите за тестерна опаковка, която ви е предлагана в онлайн магазин? Накратко – отговорът е отрицателен. Трябва да бъдете сигурни, че тези тестери не са с толкова добро качество, колкото биват описани. Инвестирайте малко повечко средства, но обогатете колекцията си с истински и дълготраен аромат.

Обратно към всички новини от агенциите