Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Как да се справим финансово по време на криза — съвети от Cashio


Netpeak


Как да се справим финансово по време на криза — съвети от Cashio

Финансовата криза може да възникне по редица причини – политически, икономически, медицински и други. Това определя и продължителността, обхвата, дълбочината и периода на възстановяване. Тогава на помощ идват потребителските кредити.

Какви са финансовите предизвикателства по време на криза
Те могат да бъдат доста и да не са свързани само с глобални проблеми, а и с такива на лична основа, като оставане без работа и доходи. Някои от тях са:

  • липса на спестявания – трябва да се поддържа финансов буфер, чрез който да се посрещат временни затруднения. Така ще бъдете сигурни, че ще можете известно време да покривате задълженията си;
  • потребителски кредити – ако не разполагате със спестявания, можете да получите пари и по кредитна линия. Търсете поносими лихви и месечни вноски, които да можете да внасяте, без да се утежнява още повече бюджетът ви. Погасителният план е важен. Можете да разгледате финансови инструменти, като Cashio Fix и Cashio Wave, които предлагат добри условия и възможност за онлайн кандидатстване;
  • намаляване на разходите – не правете необмислени покупки. Едва ли се нуждаете от всичко, което видите в магазина. Необмисленото пазаруване ще ви докара допълнителни разходи дори и да сте се възползвали от потребителски кредит.

Как да се справите с финансовите предизвикателства
Има надежда за излизане от такъв вид затруднения, но трябва умело да действате. Какво можете да направите:

  1. Планиране на бюджета и разходите
    Това е важно по всяко време, но е задължително, когато се намирате в такъв период. Трябва да балансирате добре и да нямате дефицит. Разгледайте звената, от които можете да спестите малко – ползването постоянно на колата, почивка на море, спорт или друго.
  2. Рефинансирайте заемите си
    Ако имате такава възможност, е добре да се възползвате от такъв вид потребителски кредит. Всяка вноска освобождава част от финансовия ви ресурс. Това може да се използва и като основа за така наречения авариен фонд, на който да разчитате след това. 
  3. Отлагане на големи покупки
    Трябва да преценявате реалистично дали на този етап се нуждаете задължително от този уред или друг продукт, или може и да се отложи във времето или да се вземе с потребителски кредит. 
  4. Възползвайте се от добрите възможности
    Кризата е свързана с проблем, но понякога точно по това време може да се възползвате от някои възможности, ако сте се подготвили правилно. В случай че разполагате с балансиран бюджет или авариен фонд, дори и да е от потребителски кредит, можете да направите много изгодни сделки за придобиване на различни активи.

Когато се подготвяте за трудни дни, трябва да си държите очите отворени и за добрите възможности, които ще ви помогнат по-лесно да преминете през затрудненията. 

 

Обратно към всички новини от агенциите