Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Как да подчертаете визията си с очила


Netpeak


Как да подчертаете визията си с очила

Не е тайна, че очилата не само са необходими за хора с лошо зрение, но и са доста стилен аксесоар, който винаги подчертава стила и оригиналността на човек. Те ще допълнят всяка визия и ще подчертаят най-хубавите ви черти, а недостатъците – ще ги прикрият. Специалисти от онлайн магазина Скай Оптик разкриват някои тайни как да подчертаете красотата си с дамски очила. Независимо дали избирате слънчеви, или диоптрични модели, важно е те да са подходящи за вашето лице.

Очилата като стилен аксесоар
Очилата следват модата по същия начин, както всички останали аксесоари. Ето защо е много важно да се вземат предвид новите тенденции, които преобладават в тази област. Стилът, който условно се нарича строг учител, е доста популярен. Тези рамки имат ясен, графичен вид. Те се отличават с доста голям размер, квадратна или правоъгълна форма и контурна рамка в черен (или тъмен) цвят. Идеални са за обучение, офис, кариерно развитие, като дори можете да изберете модел без диоптър.

Друг вид са така наречените рамки котешко око. Те наподобяват формата на крило на пеперуда. В този случай външният ъгъл се издърпва диагонално. Могат да бъдат черни, светли или цветни. От друга страна, във всяка оптика можете да откриете модели, които почти не се забелязват на лицето. Всъщност те винаги присъстват в модната палитра, променят се само формите и линиите им. 

Как да съчетаете грима си с диоптричните рамки?
Какъвто и грим да изберете, не забравяйте, че цветовете на декоративната козметика трябва да се съчетават с цвета на рамката. За да изпъкне вашата красота, гримът трябва да се прави внимателно и умело:

  • грим за квадратни очила – ясните графики работят добре за тази форма на рамката. Тук можете да приложите контурния щрих на очите. Веждите трябва да са добре очертани. Избягвайте твърде остри линии, тъй като този модел вече има строга форма. Що се отнася до червилото, цветът му може да бъде както ярък, така и нежен;
  • за рамки с котешко око – в този случай, за да подчертаете красотата на очите си, имате нужда от опушен грим, с меки, смесени сенки и очна линия. Подчертайте скулите си с руж, поставен диагонално. Тези очила имат екстравагантна форма, така че е по-добре да използвате червило в неутрални тонове;
  • за тънки, дискретни рамки – тук е необходим изискан грим, така че използвайте елегантни тонове на декоративната козметика. Гримът в кремави и бежово-кафяви тонове е много подходящ избор, защото ще изглеждате по-представително. Седефени нюанси изглеждат доста добре с тази форма, тъй като подчертават красотата на лицето.

Какъвто и модел да изберете, най-важното е да отговаря на вкуса ви и да се чувствате комфортно, докато го носите.

 

Обратно към всички новини от агенциите