Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

С разширяването на Дистрибуционен Център Божурище JYSK България отваря нови работни места, увеличава капацитета си с близо 30% и планира нов автоматизиран склад


Level One


С разширяването на Дистрибуционен Център Божурище JYSK България отваря нови работни места, увеличава капацитета си с близо 30% и планира нов автоматизиран склад

На официална церемония днес JYSK обяви стартиралите строителни дейности по разширението на Дистрибуционен Център Божурище. С новата си зона, най-модерната логистична база в България увеличава капацитета си с близо 30%, а площта си с 14 170 м2. Очаква се строителните дейности да приключат в края на 2022 г. 

Компанията сподели още и дългосрочните си планове за изграждане на нов трети високостелажен автоматизиран склад. Той ще увеличи настоящия капацитет на JYSK ДЦБ с 50 % или общо с още 60 000 палетоместа. Проектът е във фаза на планиране, като предстои да се обявят още подробности и срок за изпълнение. 

По време на официалната церемония, сред гостите присъстваха Н. Пр. Йес Брогорд Нилсен, посланик на Кралство Дания у нас, логистичният директор на JYSK ДЦБ за Балкани Венцислав Чавдаров, директорът на НКИЗ Антоанета Барес, управителят на МИКС Констръкшън Пламен Христов, главният архитект на Община Божурище, архитектите на новата Логистична зона 4, представители на медиите, както и на партньори на JYSK България. Официалните лица направиха символична първа копка, след което всички гости присъстваха на специално организирана разходка в JYSK ДЦБ, по време на която се запознаха отблизо с модерното оборудване и организация на складово-товарните процеси на базата.

„Щастливи сме, че днес посрещаме на място всички наши гости и можем да покажем на живо колко успешно върви изграждането на новата логистична зона на Дистрибуционен център Божурище. Ще положим всички усилия да завършим проекта до края на годината и по план, въпреки трудните времена, в които живеем през последните две седмици. Предстои откриването и на нови работни места, които ще обявим през есента. Радвам се, че всички в JYSK България продължаваме да следваме една от основните мисии на компанията – да подобряваме ежедневно качеството на предлаганите от нас услуги, но и да променяме към по-добро средата, в която всички ние работим и живеем.“, сподели по време на откриването Венцислав Чавдаров, логистичен директор Балкани, JYSK ДЦБ.

„Радваме се, че от стъпването си в Индустриален парк София – Божурище през 2017 г., когато беше реализирана първата копка, до днес, JYSK не спира да се развива като компания. Свидетели сме на поредното ново начало в JYSK Дистрибуционен Център Божурище, което само доказва факта, че инвестициите в Индустриален парк Божурище продължават, с което се развиват не само паркът, но и целият район. Щастливи сме, че именно JYSK беше сред първите компании, които посрещнахме тук.“, каза Антоанета Барес, директор на Национална компания индустриални зони.

До края на годината JYSK планира да открие още поне 6 нови магазина, както и да модернизира поне още 5 от обектите, открити преди 2018 г., първите 3 от които са планирани за пролетта. Компанията планира и да запази тенденцията за увеличаване на онлайн поръчките, за което със сигурност по-големият капацитет на ДЦБ ще спомогне. 

“JYSK продължава своята експанзия и растеж в България. Очакваме ръст във финансовите резултати и за тази финансова година, като това е и една от причините да сме сигурни в инвестицията си в разширяването на JYSK ДЦБ. В момента е трудно да прогнозираме точни цифри за очаквания финансов ръст, предвид радикалната промяна в международната обстановка през последните две седмици, но със сигурност можем да кажем, че JYSK е компания, която мисли и планира в дългосрочен план. За нас, най-важното в момента е да успеем да продължим с експанзията и инвестициите си в България.“, сподели Алекс Брату, Country Manager JYSK Румъния и България.  

JYSK подкрепя Украйна

Броени дни след започналата война в Украйна, JYSK създаде благотворителен фонд, който да е от помощ на всички служители на компанията в Украйна, техните близки, които са напуснали страната или се опитват да я напуснат. С основаването на фонда JYSK дари 1 милион датски крони (или 135,000 евро), като той е активен във всяка държава, в която JYSK присъства и дава възможност на всички служители на JYSK да изразят съпричастността си към случващото се в Украйна. Съдавайки този международен фонд, всички служители на JYSK ще могат да направят дарение в подкрепа на своите колеги от Украйна. 

В съседните страни - Полша, Словакия, Румъния и Унгария, в които броят на бежанците расте всеки ден, екипите на JYSK работят за осигуряване на дарения от необходими продукти на големите организации за помощ, които имат знанията и опита как да подпомогнат по най-ефективен начин възможно на най-много хора – организации като „SOS Детски селища“, „Червения кръст“, „Надежда и домове за децата“. JYSK е в сътрудничество и с Върховния комисариат на ООН за бежанците (UNHCR), чрез които дари на нуждаещите се в Украйна 26 000 одеяла, 10 000 чаршафа, 10 000 кърпи и 15 000 завивки за легло.

За да защити служителите си, рано сутринта на 24 февруари 2022 г., JYSK временно затвори всичките си 86 магазина в Украйна. Оттогава насам редица магазини бяха отворени отново, тъй като украинските служители изразиха желание да могат да направят положителна промяна на местно ниво. По-рано миналата седмица компанията затвори и всички свои 13 обекта в Русия, както и преустанови всякаква дейност в страната. Служителите на JYSK в Украйна и Русия ще продължават да получават заплати в следващите месеци.

17 години JYSK в България

Към момента JYSK има открити 43 магазина у нас, включително и онлайн магазина на веригата. Най-новият обект бе отворен в Горна Оряховица на 3 март 2022 г. Паралелно тече и модернизирането на всички обекти на компанията, изградени преди 2018 г., като само до края на пролетта ще бъдат обновени още два – в Перник и във Велико Търново. Актуализирането на съществуващ магазин до най-новата концепция за магазини на JYSK - Store 3.0, ще направи обектите на веригата още по-привлекателни и практични за клиентите.

Новата Логистична зона 4 ще е с площ 14 170 м2 и включва 33 нови претоварни рампи за товаро-разтоварни дейности. Така, JYSK Дистрибуционният Център Божурище на ще е с обща площ 106 000 м2 и капацитет от 148 рампи и 122 416 палетоместа. Инвестицията в новото разширение Логистична зона 4 е на стойност 12 млн. евро. Очаква се строителните дейности да приключат в края на тази година, когато JYSK ДЦБ ще започне да работи с пълния си капацитет. Новата складова част ще се използва за съхранение, пакетиране, подготовка и експедиция на стокови пратки от продуктовата гама на JYSK. 

Обратно към всички новини от агенциите