Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Как да изберем охладител за лаптоп


Netpeak


Как да изберем охладител за лаптоп

Охлаждащата система за лаптопи е сред онези елементи, от които зависи нивото на производителност, което ще бъде постигнато. Изборът ѝ е важен и сравнително сложен, ако не знаем за какво да внимаваме, споделят от онлайн магазин за компютърна техника Ардес. За да открием подходящия модел, трябва да обърнем внимание на някои определени характеристики, както и да заложим максимална цена по време на селекцията. 

Защо ни е нужна система за охлаждане
Преди да инвестираме в охладител за лаптоп е необходимо да се запознаем с неговото предназначение, а то е да осигурява добра циркулация на въздуха, така че да не се стига до прегряване на машината. Системата за охлаждане изглежда като поставка, върху която се слала преносимият компютър и така неговата работа се оптимизира, разказват от Ardes.bg. 

Невинаги вътрешните охладители се справят добре с обслужването на лаптопа – често се случва да стоим с часове пред екрана, работейки или забавлявайки се с някоя интересна игра. В резултат на това, дъното се нагорещява, а рискът от появата на сериозни щети става съществен. Добрата новина е, че вече лесно можем да предотвратим това “последствие” и да запазим техниката в добро състояние. С избора на подходящ вид система за охлаждане тя ще има хубави параметрите още много дълго време. 

Принцип на работа на системата за охлаждане на лаптопа
На външен вид изглеждат като преносима маса, върху която позиционираме мобилния компютър. Дебели са около 5 см и имат малък наклон, осигуряващ необходимите ни удобства по време на работа. Възможно е да присъстват един или два вентилатора (за предпочитане е да са повече), с които се осъществява и ефективното циркулиране на въздуха. Така устройството не прегрява и остава студено през цялото време. 

Как да изберем охладител
Ако до този момент не ви се е налагало да купувате охладител за лаптоп, ще ви е полезно да научите в какво е препоръчително да се състои селекцията. А именно:

  • обърнете внимание на броя вентилатори – желателно е да са два, както и да е налице възможността да се регулира скоростта им на въртене. По този начин се обезпечава добрия въздухообмен;
  • нива на шум – охладителят не трябва да е шумен, защото това ще ни разсейва и дори изнервя. Издаваните звуци не бива да надвишават 25 децибела;
  • съвместимост – необходимо е USB кабелът да е съвместим с всички видове преносими компютри, независимо дали става дума за MAC, или PC.

Детайли като размерът на охладителя за лаптоп, неговият дизайн и възможността за регулирането на височината му са също важни критерии за избор, по които трябва да се водим. 

За повече информация научете в nauka.bg

Обратно към всички новини от агенциите