Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

JYSK ще инвестира 12 млн. евро в разширяването на Дистрибуционен Център Божурище


Level One


JYSK ще инвестира 12 млн. евро в разширяването на Дистрибуционен Център Божурище

JYSK обяви стартирането на разширението на Дистрибуционен Център Божурище. Новата Логистична зона 4 е с площ 14 170 м2 и включва 33 нови претоварни рампи за товаро-разтоварни дейности. Така, JYSK Дистрибуционният център Божурище ще има обща площ от 106 000 м2 и капацитет от 148 рампи и 122 416 палетоместа. 

Инвестицията в новото разширение Логистична зона 4 е на стойност 12 млн. евро. Очаква се строителните дейности да приключат в края на тази година, когато JYSK ДЦБ ще започне да работи с пълния си капацитет. Новата складова част ще се използва за съхранение, пакетиране, подготовка и експедиция на стокови пратки от продуктовата гама на JYSK. 

Логистична зона 4 ще отвори и нови работни места. Разбира се, новото разширение ще увеличи и капацитета на JYSK за обслужване както в България, така и в останалите страни на Балканите, включително Турция, където предстои откриване на първи магазин през април 2023 г. 

Инвестицията потвърждава фокуса на JYSK върху развитие и растеж в България, развитие на икономиката и подобряване и оптимизиране на веригата на доставки. Въпреки че 2020-21 г. изправи JYSK пред много предизвикателства под формата на затворени магазини през различни периоди от време, компанията успя да използва комбинация от физически магазини и силни дигитални платформи, за да постави нов рекорд с оборот от 385 млн. лв. и EBIT-резултат от 7,7 млн. лв. Това е и първата година, в която резултатите на компанията включват и дейността на Дистрибуционния център в Божурище, който обслужва региона на Балканите.

Компанията планира да открие между 7 и 10 нови магазина през 2022 г. и да продължава растежа с отваряне на поне 5 нови магазина в България всяка година. Разбира се, онлайн продажбите се увеличават, но физическите магазини все още са много важни за JYSK. С отварянето на нови магазини и увеличаването на онлайн поръчките и дейността на Дистрибуционния център в Божурище ще се увеличава, което ще доведе и до увеличаване на неговия логистичен капацитет. 

„Стартирането на строителните дейности по разширяването на JYSK ДЦБ е важен ден за компанията, защото показва капацитета и желанието на JYSK да надгражда развитието на компанията в България и региона, но да допринася за икономическото развитие и на страната. Радваме се, че въпреки изминалите две предизвикателни години, продължаваме да следваме плановете си за растеж, продължаваме да откриваме нови работни места в България и не на последно място продължаваме да усъвършенстваме качеството на предлаганите от нас услуги, благодарение и на което се справяме с предизвикателствата на пандемията.“, сподели по време на откриването Венцислав Чавдаров, логистичен директор Балкани, JYSK ДЦБ.

„Щастлив съм, че JYSK продължава да развива и надгражда вече постигнатото в JYSK ДЦБ, защото това се отразява добре не само на компанията, но и на цялата община. Радвам се, че именно в Божурище се намира този модерен логистичен център, че сме осмите в света, които могат да се похвалят с подобен обект и подобна инвестиция, разбира се. Не на последно място, за нас като община е от изключително значение броят на работни места, които JYSK предоставя, но и високото ниво на работна среда и условия на труд, които отговарят на най-високите европейски стандарти.“, каза Георги Димов, кмет на Божурище.

С общата си инвестиция от над 107 млн. евро за изграждането на Дистрибуционния Център Божурище, JYSK бе отличена и с престижната награда „Инвеститор на годината 2018“. 

Обратно към всички новини от агенциите