Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Защо LEGO печели любовта на няколко поколения?


Netpeak


Защо LEGO печели любовта на няколко поколения?

Lego е така любимият и познат конструктор за редене на всяко дете, а и не само. Създаден е от едноименната компания LEGO Group, основана през 1932 г. от Оле Кирк Кристиансен. Превръща се в доста желано забавление на няколко поколения главно заради огромния интерес към неговото подреждане в различни фигури и възможността всяко дете да развихри своето въображение и креативност, да си създаде един свой свят.

Играта носи спокойствие, намалява стреса, може да се използва като арт терапия и е интересна както за малки деца, така и за техните родители. 

Какво може да се сглоби от LEGO
Цветните и пъстри блокчета на конструктора Lego носят хиляди идеи и възможности за направа на различни фигури, играчки и конструкции. Има много идеи за построяване както на роботи, космически кораби, различни фантастични същества, градове от лего, превозни средства, животни, така и на практически елементи като ключодържатели, поставки за дома, саксии за цветя и др. Всяка ваша идея, колкото и шантава или ексцентрична да е тя, може да бъде осъществена с конструкторите. 

LEGO е страхотен начин за развитие на логиката, мисълта и повдигане на настроението у всеки един от нас с различните и уникални фигури, които могат да бъдат създадени.

Какви са ползите от игра с Lego 
Има и редица доказани ползи от Lego. Основното предимство пред останалите образователни игри е тяхната гъвкавост. Могат да помогнат за:

  • развива пространственото мислене и концентрацията – сглобяването на конструктора според инструкции, зададени от производителя, усъвършенства логическата мисъл на малкото дете. Позволява също да свикне със спазването на определени правила и изисквания;
  • събирането и реденето на различни серии от конструкторите помага за развитието на креативност и въображение. Децата стават по-уверени, изграждайки някой галактически кораб или цял град сами;
  • помага за развиването на фината моторика – размерите, формите и цветовете на блокчета са идеални за усъвършенстване на фината моторика при най-малките. С тях те се учат да хващат, да държат, да сглобяват. Развивайки координацията им, това ще помогне и в следващи им етапи, когато ще трябва да пишат, рисуват, лепят и т.н.;
  • подпомага преодоляването на стреса и напрежението – когато възрастните се включват в играта с детето, това не само помага за съвместното прекарано време, но и разтоварва родителя от стреса и напрежението през изминалия ден.

За кого е подходящо
Конструкторите Лего са подходящи както за момчета, така и за момичета. Те не поставят ограничения за възрастта и категорично са подходящи както за малки и по-големи деца, така и за възрастни, благодарение на тематичните видове с различна степен на трудност. 

Моделите Ninjago, Star Wars, City са предпочитани повече за момчета, докато Friends, Classic – за момичета. Подходящи за най-малките са конструкторите от серия Duplo. 

 

Обратно към всички новини от агенциите