Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Лилия Кръстева: Sofia Airport Center има висок процент на заетост


3CON


Лилия Кръстева: Sofia Airport Center има висок процент на заетост

Лилия Кръстева, Управител за България на Ceres Management Services и Директор „Управление на имоти“, взе участие във „Форум Реал“ - една от значимите и влиятелни конференции за недвижими имоти, инвестиции, строителство и иновации. Тя сподели своето експертно мнение в дискусията „Офис площите: възстановява ли се пазарът?“ 

В онлайн събитието, провело се на 3 и 4 ноември, участваха над 30 000 души и повече от 150 топ гост лектори, сред които строителни предприемачи, водещи архитекти, доставчици, конултанти и експсерти по недвижими имоти. 

Кръстева коментира, че противно на очакванията, пазарът на офис площите в София  не е в спад и има движение, а наложените ограничения, породени от пандемията от COVID-19, доведоха до  някои иновативни решения по отношение на споделени пространства. „Въпреки предизвикателствата в офисния сектор през последната година и половина, Sofia Airport Center има висок процент на заетост и отчита  стабилност по отношение на наемателите. Още в началото на пандемията, екипът на Sofia Airport Center положи усилия и въведе строги мерки за почистване и дезинфекция,  с които осигурихме най-високо ниво на безопасност. От октомври 2021 г. Sofia Airport Center има вече и сертификат за сигурност за COVID-19 – Safe Guard Certificate. Нашите наематели продължават да прилагат хибридния модел на работа, който успешно съчетава работата от вкъщи и от офиса.По този начин офисите не остнаха напълно празни.“

 

Sofia Airport Center отговаря на кризата с гъвкави работни пространства и с подобряване на общите площи, външната и вътрешната среда в комплекса. Новите работни места са насочени към компании, които искат да изпробват разнообразни решения за своите служители. По този начин се постига социална дистанция, но без нуждата от наемане на допълнителни офис площи.

„Компаниите търсят все повече разнообразни офис решения за своите служители Имахме прекрасна зимна градина с палми и фонтани, която беше любимо място за почивка на служителите. Решихме да реорганизираме мястото и да изграждаме изцяло ново пространство в бизнес сграда. Sofia Airport Center стартира проект за реновиране The Flex-R lounge. Мащабната инициатива е вдъхновена от идеята за комфорт и домашен уют на служителите. Мястото предлага общо 50 нови работни станции. Допълнителните зони за отдих са разположени до удивително парково пространство, с богато озеленена пешеходни пътеки, които водят до красивото ни езеро.“, споделя Лилия Кръстева.

Експертите в панела се обединиха около тезата, че оптимизацията на дизайна на офисите, осигуряване на здравословна вътрешна среда и качеството на бизнес сградите са водещи в сектора, като изместват фактор цена.

Принципите на устойчивото развитие бяха основна тема в панела „Офис площите: възстановява ли се пазарът?“. В световен мащаб използването на еко-съобразни строителни материали и системи води до намаляване на въздействието върху околната среда. Sofia Airport Center е първият бизнес комплекс в България, който притежава сертификат LEED Gold за сграда А2. Това е международно признание за използване на екологични строителни материали и енергоефективни технологии. 

Лилия Кръстева коментира, че Sofia Airport Center е проектиран по устойчив начин, които намалява влиянието на сградите върху околната среда. „Усилено се говори за устойчиво развитие, за екологични и социални критерии. Инвеститорите се оцяняват по това, до колко спазват изброените критерии. Смятам, че трябва да се съсредоточим върху изпълнението на екологични и социални принципи, като зелено строителство и използване на възобновяеми източници.“

Обратно към всички новини от агенциите