Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Три граждански проекта в Югозападен регион получават финансиране от програмата „Ти и Lidl за по-добър живот“


d:istinkt


Три граждански проекта в Югозападен регион получават финансиране от програмата „Ти и Lidl за по-добър живот“

Лидл България ще подкрепи 23 проекта на граждански организации от цялата страна в четвъртото издание на инициативата „Ти и Lidl за по-добър живот“. Фондът, който компанията ще дари тази година, възлиза на 170 000 лв., като всеки проект ще получи финансиране до 10 000 лв. и ще бъде реализиран в рамките на 12 месеца през 2022 г.

„На първо място бих искала да благодаря на всички 139 организации, които разпознаха Лидл България като надежден партньор за подкрепа. Най-искрено поздравявам от името на Лидл България и екипите на тези 23 граждански организации, които ще получат финансиране. Пожелавам ви с много желание и отношение да реализирате своите идеи, да дадете своя принос в подобряването на средата и качеството на живот във вашите местни общности и през следващата година да заемете своето място в Картата на въздействието на „Ти и Lidl за по-добър живот“ с отличните резултати, които вярваме, че ще постигнете“, коментира Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България.  

Сред проектите, които ще получат финансиране от програмата, е „Играй и учи с мен“ на Фондация „Очи на четири лапи“ от София, който цели чрез интерактивна образователна игра под формата на мобилно приложение да формира промяна на нагласите и разбирането на децата към хората със зрителни, двигателни и ендокринни увреждания. Иновативното приложение ще учи най-малките ученици на правилно поведение при среща с човек и куче водач или асистент в обществения транспорт и на обществени места.

Отново с финансиране по програмата ще се реализира и проектът „Интерактивна среда в библиотеката в Златица“ на Народно читалище „Христо Смирненски - 1889“. Той предвижда чрез атрактивни книги-игри, комикси и книги с добавена реалност да се предизвика интересът на децата към четенето. Промяната в облика на библиотеката ще удовлетвори интереса на младите към съвременните технологии и същевременно с това ще насочи вниманието им към книгите.

Пълен списък с одобрените за финансиране проекти в региона и в цялата страна може да бъде открит на: https://bit.ly/3lAgMGU

Програмата „Ти и Lidl за по-добър живот“ за четвърта поредна година подкрепя проекти в три тематични направления - образование, околна среда и култура и историческо наследство. Благодарение на тази инициатива за три години от 2017 г. насам Лидл България успя да финансира 73 проекта в 66 населени места в България с фонд, възлизащ на над 545 000 лв., достигайки до близо 260 хиляди човека. „Ти и Lidl за по-добър живот“ се реализира в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и Български дарителски форум.

Обратно към всички новини от агенциите