Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Откриха обектите по проект „Енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради в гр. Свиленград, кв. „Простор”


DMI DEVELOPMENT


Откриха обектите по проект „Енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради в гр. Свиленград, кв. „Простор”

На 19.10.2021 год., се проведоха заключителна пресконференция ведно с церемония за официално откриване на обектите по проект „Енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради в гр. Свиленград, кв. „Простор”. 

По време на пресконференцията ръководителят на проекта г-жа Светлана Панайотова представи изпълнените проектни дейности в петте жилищни сгради в кв. "Простор" - бл. 2, бл. 3, бл. 7, бл. 9 и бл. 12 . Общо 146 домакинства вече са преминали в по-горен клас на енергопотребление. Модернизираните жилищни сгради осигуряват рентабилна експлоатация и клас на енергопотребление "В". Това пряко ще допринесе за намаляване на крайното потребление на енергия и намаляване на емисиите на парникови газове. На официалната церемония присъстваха кметът на община Свиленград- арх.Анастас Карчев, жители на квартал „Простор”, общински служители, представители на фирмите изпълнители по проекта и медии. 

 

В приветствието си кметът арх. Карчев благодари на колегите си и строителите, ангажирани с изпълнението на проекта като подчерта: „С мерките, които реализирахме по проекта, подобрихме не само енергийната ефективност на многофамилните жилищни сгради, но също облагородихме градската среда в кв. „Простор” и най-вече подобрихме дълготрайността и експлоатационните качества на по-голямата част от блоковете в този квартал.” Той преряза лентата заедно с ръководителя на проекта Светлана Панайотова и представител на изпълнителя на строително-монтажните работи. 

Община Свиленград е бенефициент по Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ №BG16RFOP001-2.003-0007-C01, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Общата стойност на договора за БФП е 1 499 964,66 лв., от които финансиране от ЕС в размер на 1 274 969,96 лв. и национално финансиране - 224 994,70 лв.

Обратно към всички новини от агенциите