Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Мехмед Лятиф представи община Минерални бани на среща на НСОРБ


PReporters


Мехмед Лятиф представи община Минерални бани на среща на НСОРБ

Председателят на Общинския съвет в Минерални бани Мехмед Лятиф представи общината на  годишния национален форум на Националното сдружение на общините в Република България, което се проведе в курорта „Албена”.

XXXIV Общо събрание на НСОРБ прие отчета за работата на Управителния и Контролния съвети на организацията за 2020 г. Одобрена бе програмата за дейността на НСОРБ за 2021 – 2022 г. и Общото събрание възложи на изпълнителния директор да създаде необходимата организация за изпълнението на Програмата по т. 1 и да кандидатства с проекти от името на организацията за привличане на допълнителни финансови ресурси. С решение на висшия орган на НСОРБ се закрива Фонд „Общинска солидарност” и натрупаните средства по партидите на общините ще им бъдат възстановени.

Темата за финансовата децентрализация бе във фокуса и на един от форумите, проведени в рамките на Годишната среща на местните власти 2021. Разговорът по темата поде, още по време на заседанието на Общото събрание, кметът на Монтана Златко Живков - член на УС на НСОРБ, който направи и обзор на усилията на Сдружението да осигури по-добри финансови условия за общините, информира Мехмед Лятиф.

В рамките на Годишната среща на местните власти, която се провежда в к.к. „Албена“, НСОРБ организира специализиран форум на тема „Зелени решения и иновации за обновяване на средата“. Събитието е част от Конференцията за бъдещето на Европа - цялостния процес по преосмисляне на бъдещето на Европейския съюз като общност на независими държави.

Обратно към всички новини от агенциите