Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Покана за медиите: Кръгла маса „Националната телекомуникационна инфраструктура - ключов фактор за конкурентоспособност", 17.05.2011 г.


EventsTeam


Покана за медиите: Кръгла маса „Националната телекомуникационна инфраструктура - ключов фактор за конкурентоспособност", 17.05.2011 г.
Дискусионна кръгла маса на тема: „Националната телекомуникационна инфраструктура - ключов фактор за конкурентоспособност“ ще се проведе на 17 май в зала Триадица 2, в хотел “Гранд Хотел София” по случай обявения от ITU „Световен ден на телекомуникациите и информационното общество“. Организатори на събитието са Асоциация на комуникационни и информационни специалисти (АКИС), Асоциация „Телекомуникации“ (АСТЕЛ) и Български ИКТ Клъстер. В период на глобална криза, правителството положи, и продължава да влага усилия и средства за изграждане на национална транспортна инфраструктура у нас. В съвременния свят на конкурентоспособност чрез технологично лидерство за развитието на силна национална икономика това е крайно недостатъчно. Изграждането на национална телекомуникационна инфраструктура е ключовият фактор за икономическа ефективност и европейско информационно общество. В отговор на Европейската директива “Цифров дневен ред на Европа” българският ИКТ бизнес е готов да участва активно в завършването на телекомуникационната инфраструктура на България и да предложи на управляващите икономически модел за работеща телекомуникационна широколентова магистрала. Участие в Кръглата маса са потвърдили Първан Русинов, заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС), Валентин Радев, заместник-министър на отбраната (МО), Иван Димитров, директор Дирекция “Комуникационни и информационни системи” в Министерството на вътрешните работи (МВР). Позицията на организаторите ще представят Петър Статев, председател на Управителния съвет на Български ИКТ Клъстер, Антони Славински, председател на Управителния съвет на АСТЕЛ, и Иван Кьосев, председател на Управителния съвет на АКИС. Предложения от страна на бизнеса ще направят Цветан Мутафчиев, изпълнителен директор на Телелинк, Петър Белев, изпълнителен директор на Мултиплекс, Александър Рангелов, изпълнителен директор IPS, Мартин Богоев, изпълнителен директор на Нокиа Сименс Нетуъркс, Веселин Калчев, директор бизнес развитие Смартком и други. Модератор на събитието е Саша Безуханова, директор “Публична администрация” в HP. Моля да потвърдите вашето участие не по-късно от 16 май (понеделник), 16.00 часа на: Диана Чобанова, E-mail: press@ask.bg, Моб. Тел.: 0879 931 336
Обратно към всички новини от агенциите