Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Лора и Стоян от „Бон Апети“ се присъединиха към „Европейското кулинарно пътешествие на учениците от 125 СУ „Боян Пенев““.


ARUNA PR Advisory


Лора и Стоян от „Бон Апети“ се присъединиха към „Европейското кулинарно пътешествие на учениците от 125 СУ „Боян Пенев““.
Днес кулинарните майстори Лора и Стоян гостуваха на учениците от 125 СУ „Боян Пенев“ и им разказаха с какво е уникална българската кухня, а след това им раздадоха специални готварски книжки с рецепти от всички държави-членки на Европейския съюз. Инициативата се организира по случай първото ни председателство на Съвета на ЕС и се провежда под мотото „Единство в многообразието“. „Решихме да отбележим този паметен момент от историята на нашата страна с кулинарна книга, защото въпреки че традициите на Стария континент са различни, едно нещо със сигурност ни обединява – трапезата. Това е нашият начин да покажем на децата единна Европа чрез многообразието й“, каза директорът Венелина Николова. „Европейското кулинарно пътешествие на учениците от 125 СУ „Боян Пенев““ включва по една рецепта от всяка държава-членка, допълнителна информация за нея, забележителности и известни личности от миналото и настоящето, както и богат снимков материал. В готвенето се включиха над 740 ученици между 3-ти и 6-ти клас, като те сами избраха рецептите и ги изпълниха у дома и в кухнята на училището. „Много се радваме, че станахме част от тази инициатива, защото освен че е информативна и образователна, тя буквално е обединила децата, за да приготвят заедно всички тези вкусотии. Няма по-пряк път към опознаването на една държава от нейната кухня и човек наистина се чувства на пътешествие, докато разлиства тази прекрасна книга“, допълниха Лора и Стоян. Вижте какви други кампании и дейности организира 125 СУ „Боян Пенев“ на www.sou125.com и www.facebook.com/125sou.
Обратно към всички новини от агенциите