Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

“Ден на Кеймбридж” - най-голямото събитие за преподаватели по английски език в България ще се проведе на 11 май


d:istinkt


“Ден на Кеймбридж” - най-голямото събитие за преподаватели по английски език в България ще се проведе на 11 май

На 11 май (събота) ще се проведе традиционният “Ден на Кеймбридж”, организиран от издателство “Клет България” в партньорство с Cambridge University Press and Assessment. Конференция е най-голямото събитие за преподаватели по английски език от цялата страна и ще се проведе за 18-и пореден път. Очакват се над 650 преподаватели да присъстват, за да обменят опит, техники и съвети с колеги, както и с висококвалифицирани специалисти в областта на преподаването на английски език. 

“Гордеем се, че през годините успяхме да превърнем конференцията “Ден на Кеймбридж” в най-голямото събитие насочено към преподавателите по английски език от цялата страна. Присъствието на над 500 учители ежегодно е показателно за доверието, което сме успели да изградим в тях.” , сподели Владимир Колев, председател на „Асоциацията на Кеймбридж училищата в България“ и управител на издателство „Клет България“.

На официална церемония по време на конференцията ще бъдат отличени учениците, спечелили призовите места в националния кръг на престижното международно състезание Kangaroo Global Linguistics, както и отличените в Художествено-музикалната надпревара, организирана в рамките на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България. 

“Важна част от събитието е и награждаването на децата и техните учители, които показват отлични познания по английски език в различните нива на националния кръг на състезанието Kangaroo Global Linguistics. Всяка година те ни дават повод за гордост, носейки медали и отличия и от международния кръг, който се провежда през есента. Талантливите ученици, които спечелиха Художествено-музикалната надпревара също ще бъдат отличени в рамките на събитието.”, допълни още Магдалена Тодорова, ръководител отдел “Маркетинг и ключови клиенти” в издателство “Клет България”.

Програмата тази година включва лекции от представители на Cambridge University Press and Assessments и Британски съвет в България, които ще споделят своя опит и съвети с българските учители.

Обратно към всички новини от агенциите