Място за безплатни прессъобщения
» НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ

Лични финанси в училищата с проект "Моят живот, моите финанси"

Инициатива за финансова грамотност


13 декември 2013 г.

Всички искаме децата ни да живеят добре, по-добре от нас. Това означава и да притежават уменията, които им помагат успешно да „навигират“ в съвременния свят. Сред тези „жизнено важни“ компетентности е умението за управление на личните финанси. Такава е и целта на проект „Моят живот, моите финанси“ – финансова грамотност за младежи“ . По него разработена първата в България програма по лични финанси за ученици. Обучени са 15 учители от 10 града в страната, които на свои ред ще преподават програмата през ІІ срок на учебната 2013/2014 г.
Един от най-атрактивните елементи на програмата са видеофилмите по всяка тема – общо шест. Видеофилмите са режисирани от Жоро Торнев, а актьори са приятелска група ученици от софийска гимназия. Актьорите са и лица на проекта.
Проектът се реализира се от фондация „Инициатива за финансова грамотност“ в партньорство с фондация „Джуниър Ачийвмънт България“ и финансовия портал „Моите пари“. Финансира се по Програмата за подкрепа на неправителствени организации в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.
» РЕГИСТРИРАНИ АГЕНЦИИ
» ЗА РЕГИСТРИРАНИ ПОТРЕБИТЕЛИ